Masseria Li Veli - Masseria Li Veli

€ 34,00
Nog %1 beschikbaar
Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Negroamaro
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Diepe, rode kleur. De complexe geur geeft een rijk bouquet van donkerrood fruit met vanille tonen, kruidige geuren met tabak en subtiele balsamieke toegift. De smaak is harmonisch, met zachte fluwelige tanninen, rijk gerijpt fruit, fijne kruiden en elegante frisheid die het geheel completeert. Een prachtige wijn met veel structuur en avontuur waar de klasse vanuit druipt. Geweldige begeleider van gegrild roodvlees en wildgebraad al dan niet in combinatie met (pittige of kruidige) pasta's of bij Parmigiano Reggiano (gerijpte harde Italiaanse kazen).

smaakimpressie

Diepe, rode kleur. De complexe geur geeft een rijk bouquet van donkerrood fruit met vanilletonen, kruidige geuren met tabak en een subtiele balsamieke toegift. De smaak is harmonisch, met zachte fluwelige tannines, rijk gerijpt fruit, fijne kruiden en een elegante frisheid die het geheel completeert. Een prachtige wijn met veel structuur en avontuur, waar de klasse vanaf druipt.

vinificatie

De negroamaro- en cabernet-sauvignondruiven van de wijngaarden bij Cellino San Marco worden eind september en begin oktober met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 18 maanden worden Franse barriques (houten vaten) van 225 liter gebruikt.