Masseria Li Veli - Orion Primitivo 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
87
HH
8,5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 12,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Masseria Li Veli
Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Primitivo
Regio / streek Puglia
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Intense, robijnrode kleur. In de neus elegante, balsamieke tonen, samengesmolten met rijke geuren van rijp donkerrood fruit, kersen, pruimen en lichte vleugjes kaneel en nootmuskaat. In de mond overheerst een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen vol rood fruit, fijne kruidigheid en de frisse zuren die het geheel zeer appetijtelijk maken.

Vinificatie
De druiven worden eind augustus en begin september met de hand geplukt en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 6 maanden worden Franse barriques (houten vaten) van 225 liter gebruikt.

Culinair Advies
Geweldige begeleider van gegrild rood vlees en wildbraad, al dan niet in combinatie met pasta’s. Ook prima geschikt bij Parmigiano Reggiano en andere gerijpte, harde Italiaanse kazen.

Wijnhuis

De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd door de Italiaanse econoom Marquis Antonio di Viti de Marco gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan veertig jaar wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOS-project (Grieks voor ‘karaf’) bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivenrassen terug op het internationale wijntoneel. De naam is een eerbetoon aan de Grieken, die de wijnbouw naar Zuid-Italië brachten. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Primitivo
Primitivo is een blauw druivenras dat veel voorkomt in het zuiden van Italië. Tribidrag is de originele en oudste Kroatische naam voor dit druivenras uit Midden-Dalmatië (Kroatië), dat tegenwoordig veel beter bekend staat als primitivo in Apulië (Italië) en als zinfandel in Californië. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
87
Wine Spectator
2016: A balanced, medium-bodied red, with dried herb and citrus accents lacing the crushed blackberry and spice flavors. Easy-drinking and fresh.
HH
8,5
Harold Hamersma
2016:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Masseria Li Veli - Orion Primitivo 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen