Masseria Li Veli - Pezzo Morgana

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 21,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Masseria Li Veli
Smaaktype Vol, verfijnd, elegant en complex met houtrijping.
Druivenras Negroamaro
Regio / streek Salice Salentino
Land Italië
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 7 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Volle, rode kleur. De verleidelijk geur geeft uiteenlopende aroma’s van rode en zwarte bessen, chocolade, drop en laurier, met een omsluitende fijne frisheid. In de uitbundige maar soepele smaak met fluwelige tannines presenteert zich een scala aan rood fruit en kruiderijen. Een wijn die de warmte van de Zuid-Italiaanse zon meegeeft.

Vinificatie
De druiven worden de derde en vierde week van september met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 9 maanden verhuist de wijn naar conisch gevormde vaten van eikenhout met een inhoud van 50 hl.

Culinair Advies
Traditioneel geschonken bij typische Apulische pasta zoals ‘orecchiette’ (oortjespasta) en ‘capunti’ met een saus van vlees of vederwild, bij wildgerechten met aromatische kruiden, lams- of rundvleesschotels met wilde bladgroente en gekookte spelt of tarwe. Ook aanbevolen bij gerijpte (half)harde kazen.

Wijnhuis

De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd door de Italiaanse econoom Marquis Antonio di Viti de Marco gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan veertig jaar wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOS-project (Grieks voor ‘karaf’) bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivenrassen terug op het internationale wijntoneel. De naam is een eerbetoon aan de Grieken, die de wijnbouw naar Zuid-Italië brachten. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Negroamaro
De oorsprong van negroamaro ligt waarschijnlijk in het Italiaanse Apulië, de wijnstreek in de hak van de laars. Hier is hij vandaag de dag nog steeds een van de belangrijkste druiven en schittert hij in monocépage-wijnen, of samen met andere lokale helden als primitivo of malvasia nera in blends. Enkele bekende herkomstbenamingen in deze streek zijn Salice Salentino, Squinzano en Copertino. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Masseria Li Veli - Pezzo Morgana

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen