Masseria Li Veli - Primonero Negroamaro IGT Salento

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
87
HH
8,5
NK
3

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 9,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Negroamaro, Primitivo
Regio / streek Puglia
Land Italië
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Lievelingswijn van Li Veli (spreek uit Livelli). Donker robijnrood van kleur met expressieve geuren van donker bessen- en kersenfruit. Aangenaam sappige volle rijpe wijn boordevol donkere bessen en kersenaroma's met veel materie, komt heel vief en fris over door een mooi tegenwicht aan frisse zuren. De zachte en rijpe tannines samen met het rijpe fruit zorgen voor een mooi lange afdronk.

Critici over deze wijn

WS
87
HH
8,5
Harold Hamersma
Armpje drukken tussen twee lokale zwaargewichten. In de linkerhoek: negroamaro, de zwartbittere. In de rechter: primitivo, tevens bekend als de tokkie van wijnland. De winnaar: de wijndrinker die van zonnig, pruimig, droppig, kruidig rood met spierballen houdt.
NK
3
WineLife
2013 - Volgens het achteretiket niet alleen van negroamaro maar ook van primitivo. Vandaar ook: primonero. Zucht. Maar de inhoud is geen flauwekul: rijp donker fruit, specerijen, slanker en subtieler dan je gewoonlijk tegenkomt van deze druiven.
Over dit product

Het wijnhuis

De Masseria ofwel 'Heerboerderijen', vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (van ca. 911 - 1134). Historisch gezien waren de Masseria de plaatsen die mensen verenigden en ook hun bezittingen verdedigden. Later werden het buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk door de Italiaanse econoom Marquis Antonio di Viti de Marco. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf.

Het gebied

Puglia, Salento - In het zuiden van Italië, in de 'hak van de laars', ligt de regio Puglia. Het telt 25 eigen DOC's en is de wijnschuur van Italië: van alle Italiaanse regio's produceert het de meeste wijn. Primitivo en Negroamaro zijn twee van de druiven die het er erg goed doen. Salento is de onderste helft van de regio Puglia. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de wijnen uit het noorden en uit het zuiden van dit gebied. Waar het noorden meer een heuvellandschap heeft en overeenkomsten toont met de wijnbouw van Centraal-Italië, is het zuidelijke landschap bijna compleet vlak.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen