- Over de wijn
-
Specificaties
Producent Masseria Li Veli Smaaktype Vol, verfijnd, elegant en complex met houtrijping. Druivenras Susumaniello Regio / streek Puglia Land Italië Oogst 2019 Sluiting Kurk Serveertemperatuur 16 tot 18°C Opleg potentieel Tot 7 jaar na de oogst. inhoud 0,75 Details
Smaakimpressie
Volle robijnrode kleur met een lichtpaarse gloed. De geur trakteert op verfijnd rood fruit als framboos, zure kersen en zwarte bessen, afgewisseld door dropjes, rabarber en leer. In de uitbundige en elegante smaak komt alles weer in optima forma voorbij, ondersteund door ronde tannines en aangename zuren, wat ons een lange, levendige afdronk bezorgt.Vinificatie
De druiven worden begin oktober met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 9 maanden worden eiken vaten van 500 en 225 liter gebruikt.Culinair Advies
Heerlijk bij ravioli en andere pastagerechten, al dan niet in combinatie met gevogelte of met gegrild of gebakken vlees van kalf of rund. Ook perfect bij antipasti c.q. charcuterie en rijpe kazen.Wijnhuis
De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd door de Italiaanse econoom Marquis Antonio di Viti de Marco gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan veertig jaar wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOΣ-project (Grieks voor ‘karaf’) bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivenrassen terug op het internationale wijntoneel. De naam is een eerbetoon aan de Grieken, die de wijnbouw naar Zuid-Italië brachten. Alle wijnen van dit wijnhuis...
Regio
Druivenras
Susumaniello
Alle wijnen met deze druif... - Beoordelingen
-
Reviews