Matetic - Corralillo Pinot Noir Organic

€ 18,95
Nog %1 beschikbaar
Matetic Pioniers die grote waarde hechten aan traditie, zo laten de oprichters van het Chileense wijnhuis Matetic zich het best karakteriseren. Hun verhaal begint in 1892 als de schapen- en melkveehouder Jorge Matetic-Celtinja aan boord stapt van een schip dat hem met zijn familie vanuit Kroatië . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio San Antonio Valley
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Matetic
Land Chili

Details

Helder licht paarsig rood met mooie tranen. Expressieve en levendige neus met rijp lichtrood fruit (kersen)met iets kruidigs/peperigs. Lactisch. Sappige viefe en kersenfruitige aanzet met een pepertje. Aangenaam, juicy, levendig, fijne zuren en prettige bittertjes. Speelse en soepele pinot. Lengte. NZ en Bourgogne het nakijken. Fijn fijn fijn. De Corralillo wijn serie van Matetic. Coralillo is de naam van een meer dan honderd jaar oude wijnkelder en 'wijnmakerij' in Rosario Valley waar ooit de zogenaamde missionarisdruif geteeld en geoogst werd door de in Chili neergestreken missionarissen, die het geestrijke vocht blijkbaar broodnodig hadden om hun missie te verwezenlijken.

smaakimpressie

Mooie, helder paarsrode pinot noir kleur. De geur trakteert met verleidelijke florale geuren die worden afgewisseld door kruiden en roodfruit als rode kers en blauwe bessen. De smaak is sappig met kenmerkend pinot fruit van diverse kersenkleuren. Door een subtiele invloed van hout heeft de wijn een aangename kruidigheid. De frisheid geeft een levendig mondgevoel en lengte. .

vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst van geselecteerde wijngaarden. Na binnenkomst wordt het fruit nogmaals geselecteerd. Door de strenge selectie zijn de rendementen laag (op circa 40 hectoliter per hectare) maar de kwaliteit van het fruit is zeer hoog. Nadat het voor 7 dagen is teruggekoeld naar 6 graden begint de langzame vergisting in open kuipen. Vervolgens rijpt de wijn voor 11 maanden op eiken vaten waarvan 15% nieuw is. Zo blijft het delicate fruit behouden. .