Matetic - EQ Coastal Sauvignon Blanc Organic

Nog %1 beschikbaar
Matetic Pioniers die grote waarde hechten aan traditie, zo laten de oprichters van het Chileense wijnhuis Matetic zich het best karakteriseren. Hun verhaal begint in 1892 als de schapen- en melkveehouder Jorge Matetic-Celtinja aan boord stapt van een schip dat hem met zijn familie vanuit Kroatië . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Casablanca Valley
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Matetic
Land Chili

Details

Naast de al geweldige Coralillo wijnen van Matetic wordt er een EQ serie wijnen geproduceerd, de premier cru's van Matetic als het ware. De druiven van de beste percelen en bodemstructuren, meestal iets hoger gelegen, of op meer specifieke bodems met met lagere opbrengsten per hectare zorgen voor meer concentratie en terroir-expressie. De serie EQ wijnen van Matetic staat voor evenwichtige en uitgekiende wijnen. Het Spaanse woord Equilibrio betekent balans. Bleekgeel met een lichtgroene zweem, een heerlijk frisse en levendige geur met grassige tonen, hints van asperge en kakelverse doperwt. Uitbundige en opwekkende frisse sappige aanzet (Granny Smith en citrusfruit). 'Preciese wijn' met een fraaie concentratie, die naaste de fieve zuren, kruidigheid, pit en bite heeft met daar onder een ietwat ziltig mooi minerale toets. Gewoonweg heerlijk. Rijp en groen, strak maar redelijk complex. Structuur en balans dat is EQ. Als het maar niet op de dopinglijst komt want dit is een echte oppepper van jewelste! Combineer met stevige salades en pittige geitenkaas.

smaakimpressie

Ingetogen en verfijnde Sauvignon Blanc stijl die elegante, florale geuren afwisselt met die van tropisch fruit. In de smaak komt de zuurgraad aan bod die een levendige fruitindruk geeft naast subtiele kruidigheid en aangename mineraliteit (tintelende aardse smaken). De naam EQ staat voor balans en dat is wat de wijn vertegenwoordigt. Van niks teveel maar alles op zijn plaats. Door zijn rijke smaakstructuur heeft de wijn de perfecte eigenschap ook een aantal jaren (voor de liefhebber) te kunnen rijpen.

vinificatie

De geselecteerde wijngaarden liggen op 17 km van de Grote Oceaan in het subdistrict Rosario Valley. Ze hebben verschillende zon invalshoeken waardoor ze verschillende karakteristieke eigenschappen produceren die in de finale blend gebruikt worden. De druiven worden handmatig geoogst. Een deel krijgt gekoeld schilcontact voor 3 uur en wordt vergist op RVS. Een ander, kleiner deel vergist op Frans eiken. Na vergisting wordt er in beide gevallen battonage voor 7 maanden toegepast (het periodiek vermengen van de uitgezakte gistcellen, per fust of tank om de wijn meer smaakvolume te geven met behoud van de sauvignon blanc frisheid).