Matetic - EQ Chardonnay Organic

€ 22,50
Nog %1 beschikbaar
Matetic Pioniers die grote waarde hechten aan traditie, zo laten de oprichters van het Chileense wijnhuis Matetic zich het best karakteriseren. Hun verhaal begint in 1892 als de schapen- en melkveehouder Jorge Matetic-Celtinja aan boord stapt van een schip dat hem met zijn familie vanuit Kroatië . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio San Antonio Valley
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Matetic
Land Chili

Details

De serie EQ wijnen van Matetic staat voor evenwichtige en uitgekiende wijnen. Het Spaanse woord Equilibrio betekent balans. Klassieke stijl chardonnay (lees: Bourgognestijl) in een modern jasje, maar dit is goed zèg.Helder lichtgeel van kleur met een groene zweem, in de neus hints van fijne boterige caramel en tropisch fruit. Een zachte en ronde aanzet met een flinke body die wel z'n frisheid en elegantie behoudt wordt gevolgd door rijpe tonen van tropisch fruit met opwekkende zuurtjes. Die zorgen voor frisheid tegenover de subtiel boterige vetheid. Intens en geconcentreerd met een goede structuur maakt dat deze EQ Chardonnay stevig in z'n schoenen staat, maar sierlijk danst in je mond. Het lijkt een en al tegenstelling maar het is de ultieme samensmelting.

smaakimpressie

Imponerende wijn met modern/klassieke Bourgogne kwaliteit. Lichtgeel van kleur met een groene zweem. Een delicate, ronde maar frisse geur van tropisch fruit, met lichte karamel invloed door het hout. Een wijn met wow-factor! De smaak is soepel maar verfijnd intens. Rond als room maar ook met een tropische fruitfrisheid en heerlijke kruidigheid. De mineraliteit (licht aardse invloed) maakt het geheel compleet. Een zeer complete wijn met een scala aan impressies die lang in de mond nablijven.

vinificatie

De geselecteerde wijngaarden liggen op 17 km van de Grote Oceaan in het subdistrict Rosario Valley en leveren slechts 1,5 kg druiven per stok!! Deze worden handmatig geoogst, daarna bij binnenkomst gekoeld en er vindt een extra fruitcontrole plaats. Zorgvuldig wijngaardmanagement zorgt ervoor dat de druiven zowel kenmerken van tropisch fruit als mineraliteit verkrijgen. Het fruit wordt héél zachtjes geperst. Het sap vergist en rijpt op Franse eiken vaten van 225, 300 en 400 liter. Voor meer complexiteit krijgt een deel malolactische vergisting en er wordt ook voor een periode van 6 maanden batonnage toegepast (het per fust vermengen van de wijn met de uitgezakte gistcellen voor meer rijkdom). De wijn rijpt 18 maanden op deze vaten.