Matetic - Syrah Organic

€ 66,00
Nog %1 beschikbaar
Matetic Pioniers die grote waarde hechten aan traditie, zo laten de oprichters van het Chileense wijnhuis Matetic zich het best karakteriseren. Hun verhaal begint in 1892 als de schapen- en melkveehouder Jorge Matetic-Celtinja aan boord stapt van een schip dat hem met zijn familie vanuit Kroatië . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio San Antonio Valley
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Matetic
Land Chili

Details

De overtreffende trap bij Matetic, het paradepaard van Matetic. De syrahdruif heeft het geweldig naar zijn zin in deze vallei. Waar de EQ Syrah al een knaller van jewelste is, wordt voor deze Syrah met een Hoofdletter en in Houten kist per zes verpakt gekozen voor de oudste stokken en een nog lagere opbrengst per ha. Resultaat een zeer geconcentreerde wijn, die de eerste paar jaar het liefst nog even gesloten blijft en zich zo verder kan ontwikkelen. Om op te leggen dus. Zwart, diepdonker paarsrood van kleur, rijk geschakeerde typische syrah neus met bakken rood en donkerbessenfruit, kruidigheid naast zo'n welriekende oerbos.Pure oerkracht. Wat wil je ook, deze Syrah is volgens biologisch dynamisch wijngaardbeheer met gebruikmaking van beproefde èn moderne technieken tot stand gekoemn. Stoer, maar toch verfijnd, veel kracht en intensiteit, stevige maar ronde tannines, goed geïntegreerd met de houtopvoeding en het fruit. Complexe wijn met veel smaakimpressies vol en stevig , toch heel toegankelijk. Mooi mineraaal en fijne fraicheur Een blijvend lange afdronk, de wijn behoudt zijn frisheid, dit een wijn met een perfecte structuur en balans en (bewaar) potentieel.

smaakimpressie

Een wijn met een X factor! Intens diepe, paarsrode kleur en verleidelijke, overdonderende geuren van donker rood fruit, florale tonen en die van leer, cacao, peper en aarde. De smaak spiegelt de neus en is evenwichtig, intens maar sappig. Fluweelrijpe tannine, enorme zwoele structuur zonder te zwaar te zijn met bovendien een heel licht ziltige mineraal toon die in combinatie met de frisheid voor een enorme lengte zorgt.

vinificatie

De handmatig en laat geoogste druiven voor de topwijn van Matetic, komen van 2 speciaal geselecteerde wijngaarden in het subdistrict Rosario Valley op 17 km van de Grote Oceaan. De ontsteelde druiven krijgen een koude inweking van 15 dagen om de kleurstoffen en zachte tannines te verkrijgen. Vervolgens wordt gebruikt gemaakt van open kuipen-vergisting met pigeage (onderdompelen van de schillen) en remontage (druivensap over de schillen heen laten lopen). Zo ontstaan krachtigere en elegantere cuvées om uiteindelijk de meest ideale blend mee te maken. De rijping van 20 maanden vindt plaats op kostbaar Frans eiken. Voor maximale beleving wordt de wijn ongefilterd gebotteld.