Merlin Mâcon Les Cras 2016

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 37,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Merlin
Smaaktype Volle, intense beleving, mineraal, complex met houtrijping.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Bourgogne
Land Frankrijk
Oogst 2016
Serveertemperatuur 10 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Prachtige licht gouden kleur. Rijk en krachtig in de neus, roomboter alom. In zijn jeugd nog iets ingetogen. In de mond is de wijn krachtig en zeer mineraal (kalk!). Erg lange finale.

Vinificatie
De druiven worden direct bij aankomst geperst en gevinifieerd. Na een lichte natuurlijke bezinking vinden de alcoholische en malolactische gisting plaats in eikenhouten vaten (30%, nieuw, 30% 1 jaar, 30% 2 jaar en 10% 4 jaar oud). Na de gisting volgt een 18 maanden lange opvoeding op ‘lies’ (eigen fijn bezinksel) met eens per week ‘bâtonnage’ (om- en doorroeren van het bezinksel voor meer vet, mineraliteit en complexiteit). Voor de botteling vindt geen klaring plaats, wel een lichte filtering.

Culinair Advies
Schenk deze krachtige gastronomische wijn met sterke minerale accenten bij gerechten met een uitgesproken smaak, bijvoorbeeld vis (tarbot, zeeduivel, snoekbaars), gegrilde kreeft of langoest, (Bresse) gevogelte, kalfsgebraad, fazant, kapoen.

Wijnhuis

Olivier Merlin, die de bijnaam ‘De tovenaar van de Mâconnais’ draagt, is de voormalige wijnmaker van Guffens-Heynen en is zeer gerespecteerd. Olivier zwaait samen met zijn echtgenote Corinne de scepter. Merlin maakt heerlijke én eerlijke wijnen, ‘terroirgedreven’ en gerijpt op eikenhouten vaten. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Bourgogne is een Franse streek waar enkele van de beroemdste wijngaarden ter wereld liggen. Befaamde namen als Le Montrachet, La Tâche en Corton geven hier van pinot noir en chardonnay zeer gewilde wijnen.

De Bourgogne is een streek die zich van noord naar zuid over een afstand van circa 200 kilometer uitstrekt. Het gebied is onder te verdelen in vijf subregio’s, waarbij de Chablis ongeveer 80 kilometer van de andere regio’s af ligt. De andere vier subregio’s liggen in een langgerekt lint onder elkaar, beginnend direct onder Dijon tot aan Lyon. Nergens is de regio breder dan 20 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Merlin Mâcon Les Cras 2016

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen