Mollusque - Syrah

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8
NK
3

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

Normale prijs: € 7,50

€ 6,75

+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Mollusque
Smaaktype Fris, medium vol, rond, gul en aromatisch.
Druivenras Syrah
Regio / streek Languedoc-Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Prachtige robijnrode kleur. Zeer expressieve neus met besjes (rode bessen, bosbessen) in de hoofdrol. Brede en ronde structuur, rijpe en perfect versmolten tannines en een lange afdronk.

Vinificatie
De wijngaarden liggen op steilere heuvelflanken met een kleibodem. De druiven worden begin september geoogst. Na het ontstelen van de trossen volgt een inweking van 20 dagen op schillen om meer fruit aroma’s te verkrijgen. Na de gisting op 28°C krijgt de jonge wijn 12 maanden rust.

Culinair Advies
Ideale wijn voor alle informele genotsmomenten. Breed inzetbaar, met een lichte voorkeur voor mediterrane gerechten, zowel van groente als vlees of gevogelte.

Wijnhuis

Bij het 70 hectare grote Domaine Les Yeuses, van de broers Jean-Paul en Michel Dardé, selecteerden wij een serie Vins de Pays d’Oc van uitstekende kwaliteit, waaronder de verrassende Vermentino. De wijngaarden liggen in de heuvels van Thau, met een prachtig uitzicht over de mediterrane kust. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens. Vrijwel nergens liggen de wijngaarden dieper dan 50 km het binnenland in. Het gebied beslaat vier departementen, namelijk Gard, Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. Aan de noord- en vooral westkant wordt het wijngebied ingesloten door de Cevennen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Syrah
Dit is een van de belangrijkste en edelste druivenrassen ter wereld en op dit moment winnend aan populariteit. Syrah is in bijna 150.000 hectare wijngaardareaal over de hele wereld aangeplant. De druif is beroemd vanwege wijnen uit Hermitage en Côte Rôtie in de noordelijke Rhône. In andere delen van Frankrijk en elders op de wereld is hij onderdeel van de gsm-blend, samen met grenache en mourvèdre. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8
Harold Hamersma
2014: Valt in goede aarde. Lekkere zon-Syrah. Aangenaam aards. En kruidig. En met volop vlezig rood en zwart fruit om naar een mooi stuk vlees te verlangen.
NK
3
Nicolaas Klei
2014: Sappige peperige syrah zonder poespas maar met pit
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Mollusque - Syrah

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen