Montenidoli - Chianti Colli Senesi 'Il Garrulo'

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8,5

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 19,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Malvasia Nera, Sangiovese
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2015
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 0,75

Details

Een Chianti uit de heuvels van Sienna met een transparant robijnrode kleur, in de neus aardse tonen, kersen en donkere bessen. Pittige aanzet met volop aardse tonen en kersenfruit die schoon en droog overkomt. Sappige wijn, lijkt niet al te veel materie te hebben maar schijn bedriegt, dat is de stijl van het huis. Veel smaakintensiteit, kersen, houtinvloeden en een schoon mondgevoel laten je nagenieten in de lange en aanwezige afdronk.

Critici over deze wijn

HH
8,5
Harold Hamersma
Dit vogeltje uit Chianti kwettert dat het een aard heeft. Van kersenfruit, van hout, van vluchten over de eeuwenoude heuvels van Sienna. Aangenaam om naar te luisteren, en al helemaal om te proeven. Mooie wijn. Schenkt intens plezier.
Over dit product

Het wijnhuis

Montenidoli is de naam van de heuvel waarop de wijngaarden van het domein liggen. Het betekent letterlijk 'de heuvel van de kleine nesten; . Alle druiven van dit huis komen van de eigen wijngaarden. Het staat met gepaste trots op het etiket vermeld in het Italiaans: 'Sono Montenidoli'. Hier werkt men met druivenrassen die traditioneel al lang in deze streek voorkomen. Elke wijn van Montenidoli is een perfecte vertolker van zijn terroir en druivenras. Stuk voor stuk zijn het wijnen met een eigen karakter, een grote aromatische kracht, veel smaak en een elegante minerale ondertoon. Dat laatste komt van de bijzondere bodemtypes. De top van de heuvel bestaat uit oeroude gronden van het Trias tijdperk, de oudste in Toscane, rijk aan mineralen en zeer geschikt voor rode wijnen. Op de flanken bestaat de bodem uit lagen kalksediment, herinnerend aan de tijd waarin grote delen van Toscane door de Ligurische zee werden bezet. Een perfecte bodem voor witte wijnen. Al honderden jaren voor onze jaartelling hadden de Etrusk ers Montenidoli ontdekt voor de wijnbouw. Later waren het de Romeinen en nog later de Tempeliers die hier de wijnbouwtraditie voortzetten. De wijngaarden van het domein liggen op de westelijke flanken van Montenidoli, gericht op het oosten. Ze vangen als eerste het ochtendlicht op en worden wakker met de zon. De druiven worden biologisch geteeld, de wijngaarden hebben hier nooit chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gekend.

Het gebied

Toscane - Samen met die andere grootmacht Piemonte is Toscane hét gezicht van wijnland Italië. Geroemd én beroemd om zijn cultuur, het landschap en de wijn. Dé wijn waar iedereen aan denkt bij Toscane is natuurlijk Chianti. Gemaakt van de Sangiovese druif en met een grootse reputatie. Maar Toscane heeft meer te bieden, veel meer! Want deze Sangiovese is ook de druif van die andere beroemdheden uit de streek: Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. En dat is nog niet alles want er is ook nog de DOC Bolgheri. Deze werd in het leven geroepen voor de diverse prestigieuze wijnen die lange tijd buiten het 'systeem' vielen, de Super Tuscans. Behalve veel rood, komen er ook mooie witte wijnen uit Toscane waaronder de DOCG Vernaccia di San Gimignano. Een andere specialiteit van deze streek is de Vin Santo. Een unieke wijn die lang rijpt in kleine houten vaten hetgeen de wijn een subtiel oxidatief karakter geeft. Deze wijn kan zowel droog als zoet smaken.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen