Niizawa - Hakurakusei Saké Junmai Daiginjo Tojo Akista Yamadanishiki

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 110,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Niizawa
Smaaktype Droog, licht tot halfvol, subtiel, delicaat, puur en verfrissend.
type Sake
Land Japan
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
inhoud 0,72

Details

Smaakimpressie
Fonkelend en bijna kleurloos. In de neus subtiele aroma’s van grapefruit, meloen en banaan. In het smaakpalet tonen van citroenschil en net niet rijpe witte perzik, met een fraaie afdronk met milde zuren.

Vinificatie
Sake is een Japanse alcoholhoudende drank; ‘sake’ betekent alcohol en wat wij sake noemen, heet in het Japans ‘nihonshu’. Het bereidingsproces lijkt op dat van bier, maar de eigenschappen van sake hebben eerder overeenkomsten met vooral droge witte wijn. Zowel sake als witte wijn zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om verfijnde gerechten te begeleiden. Het brouwen van sake is een kunst op zich. Voor de beste kwaliteit en verfijning is het noodzakelijk dat het zuiverste mineraalwater, de beste speciaal geslepen en gepolijste rijstkorrels (minimaal 30% weggepolijst) en enkel natuurlijk verkregen gisten (de gistschimmel ‘Aspergillus oryzae’) worden gebruikt, en dat er liefst geen gedistilleerde alcohol wordt toegevoegd. Daarnaast is het een kwestie van continu proeven, controleren en selecteren door de sakemeester om het gehele proces in de juiste banen te leiden. Het brouwproces in het kort: rijst wassen en weken, rijst stomen en afkoelen, toevoegen van gistschimmel en bronwater, langzame fermentatie van de rijstmassa, persen van de rijstmassa, filteren, eventueel verdunnen en bottelen van de sake. Voor de Hakurakusei Sake Junmai Ginjo wordt tot 45% van de rijstkorrels weggepolijst.

Culinair Advies
Als aperitief en bij oesters, sushi, tempura, gegrilde vis of inktvis, ceviche, carpaccio van tonijn, salades met verse kruiden en verfijnde milde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Sake is een Japanse alcoholhoudende drank die wat het bereidingsproces betreft op bier lijkt en wat eigenschappen betreft op witte wijn. Sake en wijn zijn beide geschikt om verfijnde gerechten te begeleiden. Voor het brouwen van sake van goede kwaliteit is het noodzakelijk zuiver mineraalwater, speciaal gepolijste rijstkorrels en natuurlijk verkregen gisten te gebruiken, zonder toevoeging van gedistilleerde alcohol. Niizawa Jozoten is een sakebrouwerij uit Sosaki in de Miyagi-prefectuur, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1873. Tien jaar geleden nam Iwao Niizawa als vijfde generatie én als jongste sakebrouwer ooit de leiding over en ontwikkelde in korte tijd een geheel nieuwe lijn. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Niizawa - Hakurakusei Saké Junmai Daiginjo Tojo Akista Yamadanishiki

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen