Nyetimber - Blanc de Blancs

€ 71,00
Nog %1 beschikbaar
Nyetimber Al 30 jaar lang heeft Nyetimber maar één missie: de beste Engelse mousserende wijn maken, een die kan wedijveren met de allerbeste ter wereld. Het wijndomein kent een rijke geschiedenis, die begon in 1086 toen het landgoed werd genoemd in het Domesday Book. Pas 900 jaar later, in 1988, w . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Geen fiche beschikbaar
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio West Sussex
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Nyetimber
Land Verenigd Koninkrijk

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, bergamot, verveine, verse toast en vanille. In het smaakpalet een verfijnde mousse met tonen van citroenschil, geel steenfruit, appel en brioche, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met verfrissende zuren.

vinificatie

De druiven worden per perceel en handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden de druiven ontsteeld, geperst en ondergaan voor ruim twee weken op barriques (4%) en roestvrijstalen tanks een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend de malolactische gisting en rijping op de lies. Na enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, wordt er suiker en gist aan toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies (sur lattes) van 60 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "brut" te voldoen. .

Meer van deze producent: