Nyetimber - Blanc de Blancs

€ 71,00
Nog %1 beschikbaar
Nyetimber Het verhaal van Nyetimber, het domein in het Engelse Sussex waar prachtige mousserende wijnen worden gemaakt, is een verhaal over het leven voor een passie, het lef om te pionieren en het etaleren van vakmanschap. Het is een verhaal dat in het jaar 1086 begint als het landgoed Nyetimber on . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio West Sussex
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Nyetimber
Land Verenigd Koninkrijk

Details

Nyetimber's Blanc de Blancs is een mousserende wijn die volgens de methode van Champagne wordt gemaakt. Het is een 100% Chardonnay wijn, afkomstig van de wijngaarden van Nyetimber in West Sussex. De wijn wordt gerijpt op fles voor minimaal drie jaar voordat deze wordt uitgebracht. Blanc de Blancs is bekend om zijn finesse, elegantie en complexiteit, met aroma's van citrus, appel, brioche en kruiden. Het is een zeer populaire keuze voor speciale gelegenheden en wordt vaak geschonken bij feestelijke diners. Het wordt vaak gezien als een van de beste Blanc de Blancs uit Engeland.

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, bergamot, verveine, verse toast en vanille. In het smaakpalet een verfijnde mousse met tonen van citroenschil, geel steenfruit, appel en brioche, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met verfrissende zuren.

vinificatie

De druiven worden per perceel en handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden de druiven ontsteeld, geperst en ondergaan voor ruim twee weken op barriques (4%) en roestvrijstalen tanks een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend de malolactische gisting en rijping op de lies. Na enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, wordt er suiker en gist aan toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies (sur lattes) van 60 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "brut" te voldoen. .