Nyetimber - Tillington Single Vineyard

€ 133,00
Nog %1 beschikbaar
Nyetimber Het verhaal van Nyetimber, het domein in het Engelse Sussex waar prachtige mousserende wijnen worden gemaakt, is een verhaal over het leven voor een passie, het lef om te pionieren en het etaleren van vakmanschap. Het is een verhaal dat in het jaar 1086 begint als het landgoed Nyetimber on . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio West Sussex
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Nyetimber
Land Verenigd Koninkrijk

Details

Nyetimber - Tillington Single Vineyard is een wijnhuis gevestigd in West Sussex, Engeland. Het is bekend om hun productie van hoogwaardige mousserende wijnen, waaronder hun Tillington Single Vineyard-wijn. Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven, die speciaal zijn geselecteerd uit de Tillington Vineyard. De wijn heeft een zacht aroma met tonen van citrusvruchten, appel en een hint van brioche. De smaak is vol en rijk met een goede balans tussen zuur en zoet, met een mooie afdronk. Het is een prachtige aanvulling op speciale gelegenheden of bij gerechten zoals vis of gevogelte. Nyetimber is ook bekend om hun innovatieve wijnbouwmethoden en hun streven naar uitmuntendheid in elke fles wijn die ze produceren.

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, bosaardbeitjes, frambozen, amandelen, vers gebakken brood en vanille. In het smaakpalet een verfijnde mousse met tonen van limoenschil, klein rood fruit, rijpe appel, marsepein, brioche en een hint van vuursteen, die gepaard gaan met een zeer lange mineralige afdronk met subtiele frisse zuren.

vinificatie

Begin oktober worden de druiven van de Tillington wijngaard handmatig geoogst. In de vinificatieruimte worden de druiven zeer streng geselecteerd, ontsteeld, geperst en ondergaan vervolgens voor twee weken op roestvrijstalen tanks een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, met aansluitend de malolactische gisting en rijping op de lies. Na enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, wordt er suiker en gist aan toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies (sur lattes) van 60 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "brut" te voldoen. .