Olivares - Altos de la Hoya

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

PW
4

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 9,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, sappig, rijp en met houtrijping.
Druivenras Tempranillo
Regio / streek Levante
Land Spanje
Oogst 2016
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Diep donker paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, kersen, leer, grafiet en peper. In het smaakpalet intense tonen van klein rijp zwart fruit, vanille en iets van pure chocola, die worden gevolgd door een lange afdronk met rijpe tannines en goede zuren.

Vinificatie
De Finca Hoya de Santa Ana is 275 hectare groot en de enige wijngaard van Bodegas Olivares. Het is de hoogst gelegen wijngaard van Jumilla, waarbij de nachten koel zijn. De wijngaaren bestaan voor ruim 110 ha uit oorspronkelijke monastrellstokken, waarvan 11 ha al in 1872 geplant werd. Begin oktober worden de druiven geoogst en direct ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan een temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote roestvrijstalen tanks. Na ruim 20 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders en barriques, waarvan slechts een klein deel jaarlijks vernieuwd wordt. Na 6 tot 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, waarna botteling volgt.

Culinair Advies
Barbecue, lamskoteletten, gegrilde groenten en kazen als Manchego, Idiazabal en Pecorino.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Monastrell
Alle wijnen met deze druif...

Garnacha
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

PW
4
Perswijn
2015: Rijp, rozijn, amandel, rook. Zacht, toasting, reserve, rijp, balans.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen