Olivares - Dulce Monastrell 0,5L 2016

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
90

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 21,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Bodegas Olivares
Smaaktype Zoet, intens, geconcentreerd, elegant en complex.
type Zoete wijn
Druivenras Mourvèdre
Regio / streek Levante
Land Spanje
Oogst 2016
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Tot 12 jaar na de oogst.
inhoud 0,50

Details

Smaakimpressie
Kersenrood van kleur. In de neus aroma’s van gekonfijte kersen, zongedroogde tomaten, zwarte olijven en tijm. In het smaakpalet intense tonen van zeer rijpe zwarte bessen, vijgen, dadels en iets van gember en pure chocola, die worden gevolgd door een zeer lang aanhoudende afdronk met zuren die voor de juiste frisheid zorgen.

Vinificatie
Na de handmatige pluk, die van eind oktober tot begin november plaatsvindt, worden de ingedroogde druiven gekneusd en ontsteeld. Dan volgt een temperatuurgecontroleerde (15°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in betonnen cuves. De gisting verloopt zeer langzaam vanwege het hoge suikergehalte van de most. Wanneer 2% alcohol is bereikt, wordt er beetje bij beetje ‘eau de vie de vin’ (wijnalcohol) toegevoegd; dit is de 'mutage'. De gisting stopt zo op den duur en er blijft een groot deel van de suikers onvergist in de wijn aanwezig, terwijl de toegevoegde ‘eau de vie’ ervoor zorgt dat het uiteindelijke alcoholpercentage van de Olivares Dulce Monastrell op 16% uitkomt. Na ongeveer 1 maand volgt persing en wordt de versterkte wijn overgestoken op een roestvrijstalen tank om te rijpen tot juni, waarna het bottelen volgt. Hierna krijgt de wijn nog 2 jaar rust op fles voor de uiteindelijke verkoop.

Culinair Advies
Bij chocoladetaart, gebak met amandelen, noga en oude schapenkazen als Manchego en Pecorino, of blauwschimmelkazen als Cabrales, Queso Azul en Queso Gamonedo.

Wijnhuis

Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Mourvèdre
Mourvèdre is een van de drie druiven uit de populaire gsm-blend, samen met grenache en syrah. Beroemde wijnen van (deels) mourvèdre zijn de wijnen uit Bandol (Provence) en die van Château de Beaucastel uit Châteauneuf-du-Pape. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
90
Wine Spectator
2013: Bitter chocolate, brandied cherry and toasted walnut flavors mingle in this sweet red. Light tannins and sweet-tart acidity impart balance and freshness. Luscious yet energetic.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Olivares - Dulce Monastrell 0,5L 2016

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen