Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 25

Wijnmakersdiner Premium Estates

donderdag 20 juli 2017

Premium Estates of Austria

Donderdag 20 juli 2017 | aanvang 18:30 | all-in 5-gangen diner voor € 85,00 p.p. 

Premium

Graag nodigen wij je uit voor een sensationeel wijnmakersdiner op donderdag 20 juli. Stefanie Lobner van Premium Estates of Austria zet een fijne selectie wijnen uiteen in het gezelschap van gastronomische gerechten, gecreëerd door de Oostenrijkse chef-kok Michael Wolf.

PREMIUM ESTATES OF AUSTRIA
Premium Estates of Austria verzorgt een fijne selectie van wijnen van de verschillende wijnhuizen uit de meest zuidelijke regio’s van Oostenrijk. Denk hierbij aan het Weingut Loimer van de biodynamisch werkende en getalenteerde Fred Loimer, met wijnen uit de Thermenregion. Of Weingut Heinrich, gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van de druivenrassen blaufränkisch en zweigelt. Of denk je bij Oostenrijkse wijnen meteen aan de Nußberg Alte Reben, een Weense wijn van het Weingut Weininger. Een wijnhuis dat niet mag ontbreken is Weingut Sattlerhof, met zijn zuivere wijnen van sauvignon blanc, die tot de beste van de wereld behoren. De laatste parel is Alois Gölles. Op topniveau werkt hij aan distillaten, likeuren en azijnen, gemaakt van puur fruit en lokale wijnen uit de Steiermark.
 Wijnmakers


 Wolf


WOLF ATELIER
Bij Wolf Atelier wil Michael Wolf al zijn gasten de perfecte belevenis meegeven. Van zijn gerechten tot de service en sfeer. Het belang van gastvrijheid, evenals het moderne maar warme interieur van Wolf Atelier, zijn geïnspireerd op Michael zijn geboorteland Oostenrijk. Chef-kok Michael Wolf heeft zijn sporen verdiend bij o.a. Sergio Hermans Oud Sluis*** en Vila Joya**. Wolf is elke dag bezig om vernieuwende gerechten te creëren en deze vorm te geven in zijn eigen Atelier. De passie springt er vanaf en komt terug in de smaak en de details van zijn gerechten. Deze prachtige gerechten komen nog meer tot hun recht met de onderschrijvende wijnen gepresenteerd door Stefanie Lobner van Premium Estates of Austria.


WAT, WAAR, WANNEER?
Het wijnmakersdiner met Premium Estates of Austria en Michael Wolf zal plaatsvinden op donderdag 20 juli bij restaurant Wolf Atelier, Amsterdam.

DINER
De kosten voor het Oostenrijkse wijnmakersdiner bedragen 85 euro per persoon. Hiervoor krijg je een bijzonder 5-gangen diner inclusief de prachtige wijnen van Premium Estates of Austria.

AANVANG 18:30 UUR

RESERVEREN
Reserveren kan Bij Wolf Atelier via onderstaande link of door te bellen naar 020 344 64 28

** VERMELD 'WIJNMAKERSDINER' BIJ JE RESERVERING **

www.wolfatelier.nl/nl#reserveren



WOLF ATELIER
westerdoksplein 20-brug

Amsterdam

Verschillende wijngebieden in Frankrijk zijn de afgelopen weken zwaar getroffen door nachtvorst. Hierbij delen we graag het laatste nieuws uit verschillende regio's. Wijnboeren hebben de wijngaarden nog geprobeerd te redden tegen de vorst met kacheltjes en andere methoden, maar helaas is er toch veel beschadigd.

bordeaux frost
Wijngaard in Saint-Emilion met kacheltjes tegen vorst, foto Decanter.


In Bordeaux zijn verschillende delen zwaar getroffen door vorst in de nachten van 26 en 27 april. Bernard Farges, voorzitter van het Syndicat des Bordeaux, meldt dat 60 tot 80% van de wijngaarden in het hele departement is getroffen.

De rechteroever schijnt het zwaarst getroffen te zijn: 40 tot 70% in de Côtes de Blaye is vernietigd. In de Côtes de Bourg is meer dan 1.000 hectare getroffen en is de complete oogst verloren. In Saint-Emilion is volgens de eerste berichten sprake van 80% getroffen wijngaarden. 

Binnen de linkeroever heeft meer dan 50% van de Médoc zware verliezen geleden, van 20 tot 90% schade verlies. Slechts het deel direct langs de rivier schijnt gespaard te zijn. Ook Graves en Sauternes zijn zwaar getroffen. Het schijnt een van de ergste vorstschades te zijn sinds 26 jaar. De groeicyclus in deze regio's was door de warme lente namelijk al vroeg op gang gekomen waardoor de beschadigingen van de uitlopers groot is. Daarnaast is er een aangepaste regelgeving met betrekking tot rendementen en hebben de wijnhuizen minder volume in reserve, waardoor de totale beschikbare productie van 2017 flink zal dalen.


In de Cognac regio heeft de vorst erg lang aangehouden en zijn wijngaarden getroffen die 3 weken voorliepen in de groeicyclus. De eerste schattingen spreken van 25.000 hectare die voor meer dan 75% zijn getroffen, volgens Alexandre Imbert, voorzitter van het Syndicat des Viticulteurs de Cognac. Gevreesd wordt echter dat nadat de eerste balans is opgemaakt, we eerder uitkomen op 30.000 à 35.000 hectare, de helft van de appellatie. In de Bergerac zijn zelfs 60% van de wijngaarden getroffen door de vorst.


In de Languedoc-Roussillon wordt al gesproken van een verlies dat dicht bij de 2 miljoen hectoliter komt. Dit zal een economische ramp worden, sommige coöperaties lijden een verlies van 80% van hun volume. Historisch gezien ligt de productie in deze regio tussen de 12,5 en 14 miljoen hectoliter per jaar.


Tussen 19 en 22 april is de Drôme regio aanzienlijk getroffen. De eerste schattingen melden dat meer dan 50% van de wijngaarden met de appellatie Clairette de Die dit jaar niets zullen produceren.


In de Loire heeft vorst in de nachten van 20 en 21 april én van 26 tot 29 april flinke schade aangericht. Sommige percelen zijn voor 90% tot zelfs 100% vernietigd. Het is moeilijk te zeggen wat de uiteindelijke schade zal zijn, maar voor de gehele regio is de schatting op dit moment 15 tot 30%. De AOC Chinon is zwaar getroffen in het oosten: tussen 25 en 30% van de wijngaarden. In Touraine-Amboise zijn de wijngaarden in het noorden getroffen. 
Bij de AOC’s Cheverny en Cour-Cheverny zijn sommige percelen compleet vernietigd. 


Ook in de Chablis heeft de vorst grote schade aangericht. Er zijn een aantal nachten vorst geweest wat heeft geleid tot grote verliezen van bloesem/fruit. De oogst van 2017 zal het tekort van 2016 dus helaas niet kunnen compenseren. 


Daarnaast is het Champagne gebied ook niet ontkomen aan de vorst. Het ziet ernaar uit dat 2/3 van de productie in de Côte des Blancs en 1/3 van de productie in de Grande Vallée de la Marne verloren is gegaan. 

Vorst

gv

We hadden van Pere Ventura al de Brut Vintage in de bijzondere fles in het assortiment, maar zijn grote zus is vanaf volgende week ook in onze familie opgenomen.

Wes tellen jullie graag voor aan de Brut Gran Vintage Gran Reserva 2012 in een prachtige fles.

 

Deze elegante Cava bestaat voor 50% uit Macabeo en 50% Xarel.Lo  en wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke jaren. De druiven zijn afkomstig van de percelen La Anciana & La Secreta en worden met de hand geplukt, met als resultaat een delicate en intense Cava die het liefst wordt gedronken uit een groot wijd wijnglas.

Deze Cava heeft minimaal 36 maanden in de kelder gerijpt voordat het op de markt wordt gebracht. Per 3 stuks in een fraaie verpakking geleverd.

 

In het bouquet elegante fruitaroma’s met wat citrus en mandarijn. Rijke en genereuze smaak met een perfecte balans tussen het fruit en de zuurgraad. In de afdronk wat tonen van gebakken appel.

 

Alcoholpercentage: 12%

Brut: 7 g/l

Consumentenprijs: € 54,50

 

Klik hier om naar de wijn te gaan.

 

Graag presenteren we nieuwe Chileense wijnen in het assortiment, namelijk die van Lemu uit het wijngebied Central Valley. 

 

Lemu Sauvignon Blanc

Lemu Sauvignon Blanc 2016

Druif: Sauvignon Blanc

Lagering: 2 maanden in roestvrij stalen tanks

Kleur: heldere groengele kleur

Geur: aroma’s van citrus en tropisch fruit

Smaak: licht en fris met aantrekkelijke zuren

Wijn-spijs: heerlijk bij zeevruchten, vis, salades en zachte kazen

Alcohol: 12,5%

Serveertemperatuur: 8°C-10°C

 

Lemu Chardonnay

Lemu Chardonnay 2016

Druif: Chardonnay

Lagering: 2 maanden in roestvrij stalen tanks

Kleur: heldere gele kleur met een gouden gloed

Geur: tonen van tropisch fruit en peer

Smaak: zacht en soepel met een aangename zuurgraad en een frisse afdronk

Wijn-spijs: heerlijk bij visgerechten, salades en zachte kazen

Alcohol: 13,0%

Serveertemperatuur: 8°C-10°C

 

Lemu Carmenere

Lemu Carmenere 2016

Druif: Carmenere

Lagering: 4 maanden in roestvrij stalen tanks

Kleur: intense robijnrode kleur

Geur: kruidig met aroma’s van bramen

Smaak: rond, elegant en zacht met een aangename lange finish

Wijn-spijs: mooi bij gerechten met vis, wit en rood vlees en bij pasta met een rode saus

Gebruik: 30 minuten voor gebruik decanteren

Alcohol: 13,0%

Serveertemperatuur: 16°C-18°C

 

Consumentenprijs: € 7,50 per fles

Tags:

Emanuela Stucchi

 

In het laatste nummer van Wine Spectator is een mooi artikel te vinden over Badia a Coltibuono.
Wine Spectator neemt je mee naar het wijnhuis van de familie Stucchi, wat al sinds 1846 in handen is van de familie.
De wijnen van Emanuela Stucchi hebben geweldige scores ontvangen: 
 

Badia a Coltibuono, Toscana Montebello 2011
Montebello92 points
A blend of nine indigenous grape varieties.
The floral, cherry, leather, tobacco and earth flavors are backed by dusty tannins, gaining harmony and elegance with air.
 


Badia a Coltibuono, Chianti Classico Riserva 2011
Classico Riserva91 points
Reveals mellow nothes of leather and woodsy spice around the cherry core.
Mostly Sangiovese, with Canaiolo, Ciliegiolo and Colorino.
 



Badia a Coltibuono, Chianti Classico Cultus Boni Riserva 2011
Cultus Boni90 points
This was the prototype for Montebello, using the same nine grape varieties.
The only wine from the estate that is aged partly in barriques, this is balanced and expressive, offering cherry, leather, earth and tobacco flavors.



Benieuwd naar alle wijnen van Badia a Coltibuono? Klik hier.

 
Het artikel in Wine Spectator, geschreven door Bruce Sanderson, jan 31 - feb 28 2017:
"Badia a Coltibuono: Buidling on Tradition
This estate makes its home in an 11th century monastery that has been in the Stucchi Prinetti family since 1846. The abbey now houses the aging cellars, an olive press and rooms for guests. Badia a Coltibuono's 148 acres of vineyards are located about 10 miles away in Monti (Gaiole), in the historic heart of the Chianti Classico region. 
Badia a Coltibuono began bottling and labeling its own wines in the 1960s, producing traditional, long-lived Chianti Classico from Monti's limestone soils. The wines are aged for 12 to 24 nonths in mostly neutral oask casks. 
The estate is managed by Emanuela Stucchi Prinetti and her three brothers: Roberto, Paolo and Guido. The vineyards were replanted in the late 90s, mostly Sangiovese, with smaller blocks of local grapes Canaiolo, Ciliegiolo, Malvasia Nera and others. A new vinification facility, next to the vineyards, was completed in 1997.
In 2016, Stucchi Prinetti introduced a new wine, Montebello, under the Toscana IGT destignation. It it the result of 10 years of research on the different selections of Sangiovese planted in the Montebello vineyard, along with other ancient and indigenous grape varieties. The debut vintage, 2011, draws on Mammolo, Ciliegiolo, Pugnitello, Colorino, Sanforte, Malvasia Nera, Canaiolo, Fogliatonda and Sangiovese for the blend. Montebello complements the fine lineup of Chianti Classicos from Badia a Coltibuono, at prices that range from $20 to $60. Vin Santo is also a specialty. "

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 25
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen