Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 43

Exclusieve wijnmakerslunch

zaterdag 10 maart 2018

Graag nodigen wij je uit voor een exclusieve wijnmakerslunch op zondag 10 maart. Ratatouille Food & Wine serveert een speciaal lunchmenu volledig afgestemd op de bijzondere wijnen van Premium Estates of Austria. Speciaal voor deze gelegenheid is Stefanie Lobner, ambassadrice van deze Oostenrijkse wijnen, aanwezig om de middag te voorzien van de verhalen achter de wijn!

Het luxe menu omvat de mooiste producten die worden begeleid door de bio-dynamische wijnen van de beste Oostenrijkse wijnmakers Willi Sattler, Fred Loimer, Fritz Wieniger en Gernot Heinrich. De middag zal worden afgesloten met een zeldzame 100 punten wijn uit de privekelder van Willi Sattler.

Programma exclusieve wijnmakerslunch

Datum: Zondag 10 maart
Tijd: Aanvang 12.30 uur
Kosten: € 139,- p.p. voor  6-gangenlunch – onder begeleiding van Stefanie Lobner, inclusief aperitief en 6 bijzondere wijnen, water en Lavazza koffie of thee.

Wil je bij deze exclusieve lunch aanwezig zijn? Reserveer dan snel jouw tafel via de website: www.ratatouillefoodandwine.nl of telefonisch 023-5427270 onder vermelding van wijnmakerslunch.

07-03 Wine Event Wirra Wirra in samenwerking met AAGR, restaurant Chung

Donderdag 7 maart staat er weer een hele mooie tasting op het het programma. Deze maal met de zeer sympathieke en altijd goedlachse Sam Temme van Wirra Wirra Vineyards, McLarenvale, Australië. Deze avond zal Sam Temme zelf de spannende wijnen van deze excentrieke winery toelichten. Tenminste, als hij boven de betoverende vibrerende klanken van onze didgeridoo speler uitkomt.
 
Deze muzikale vibes omlijsten de Aboriginal Art die speciaal voor dit event in de winkel zal worden geëxposeerd. De kunstwerken worden ter beschikking gesteld door Aboriginal Art Gallery Rotterdam. Als specialist van de Aboriginal Art zal Michel Arends de werken en kunstenaars toelichten.
 
Natuurlijk kunnen bijpassende happen niet ontbreken. Deze zullen worden verzorgd door gewaardeerde restaurateur en huisvriend chef Chung Wai Liu van restaurant Chung. Dit wordt weer een onvergetelijke avond en het aantal deelnemers is beperkt dus reserveer snel!

Donderdag 7 maart
19:00 – 21:30 u
Inloop 18:30 u
Winkel Oppert 4A
Entree: 35,-

Reserveren via rotterdam@degoudenton.nl (€ 35,- p.p)

Wirra Wirra Vineyards – Sam Temme

De naam Wirra Wirra betekent ‘tussen de gombomen’ in de taal van de Aboriginals. Het is een van de mooiste boutique wineries van Australië. Hij werd opgericht aan het eind van de negentiende eeuw door Robert (Bob) Strangways Wigley, die tevens een beroemd cricketspeler was. In 1969 werd het bedrijf gekocht door Greg en Roger Trott, die het helemaal restaureerden en in de oude stijl herstelden. Nu behoort het tot de top van Australië en worden de wijnen geroemd in de hele wereld. Op Wirra Wirra hangt een sfeer van geluk en elke wijn vertelt zijn eigen verhaal.

Restaurant Chung

Chef Chung Wai Liu is van Aziatische afkomst, maar geboren en getogen in Rotterdam. Dit is ook terug te zien op de menukaart. De gerechten zijn in de basis Aziatisch en hebben een Europese twist. Omdat Chung ook sommelier is, kun je ervan op aan dat hij altijd de juiste wijn- en spijscombinaties weet te maken.

Aboriginal Art Gallery Rotterdam

Aboriginal Art Gallery Rotterdam vertegenwoordigt sinds 2007 in het hart van Rotterdam de inheemse cultuur uit Australië. Met veel toewijding en gebruik van het inmiddels in jaren opgebouwde netwerk, exposeert Aboriginal Art Gallery Rotterdam regelmatig hedendaagse Aboriginal Fine Art van al gevestigde inheemse kunstenaars, maar vooral ook van nieuwe en opkomende talenten.

reserveren via rotterdam@degoudenton.nl.

Proeven! Den Haag

zondag 10 maart 2019

Zondag 10 maart vindt PROEVEN! plaats, het jaarlijkse wijnproefevenement van Wijnkoperij De Gouden Ton. Er staat een uitgebreide selectie wijnen open en je maakt kennis met de makers! 

Belangrijkste gegevens Den Haag:

Datum: Zondag 10 maart
Tijd: 12:00 - 17:00 uur proeverij
Entree: € 10,00
Kaarten: degoudenton.nl/denhaag
Locatie:           Hotel Des Indes, Lange Voorhout 54-56, 2514 EG Den Haag

De producenten:

Tijdens de proeverij zijn de volgende producenten aanwezig:

•  Domaine Weinbach – Elzas – Frankrijk
•  Château de Beaucastel/Famille Perrin/Miraval – Rhône – Frankrijk
•  Domaine des Baumard – Loire – Frankrijk
•  Alois Lageder – Alto Adige – Italië
•  Matetic/Lemu – Casablanca Valley & San Antonio – Chili
•  Weingut Heymann – Löwenstein – Moezel - Duitsland

We zien je graag op zondag 10 maart vanaf 12.00 uur bij Hotel Des Indes. Kaarten zijn verkrijgbaar via degoudenton.nl/denhaag

Wijnkoperij De Gouden Ton
Denneweg 81
2514 CE Den Haag
070 346 9216
degoudenton.nl
denhaag@degoudenton.nl

Proeven! Amsterdam | Proeven! Amsterdam Centrum | Proeven! Bergen | Proeven! Den Haag | Proeven! Laren | Proeven! Oegstgeest | Proeven! Oosterhout | Proeven! Rotterdam

Proeven! Amsterdam

zaterdag 9 maart 2019

Zaterdag 9 maart vindt PROEVEN! plaats, het jaarlijkse wijnproefevenement van Wijnkoperij De Gouden Ton. Er staat een uitgebreide selectie wijnen open en je maakt kennis met de makers! Het event is op inschrijving. Aanmelden kan via Job Verhaar via het mailadres amsterdam@degoudenton.nl

Belangrijkste gegevens Amsterdam:

Datum: Zaterdag 9 maart
Tijd: 13:00 - 18:00 uur proeverij
Entree: Alleen op inschrijving
Locatie: In de winkel, Willemsparkweg 158 te Amsterdam

 

De producenten:

Tijdens de proeverij zijn de volgende producenten aanwezig:

•  Domaine Anne Gros - Bourgogne - Frankrijk
•  Domaine Weinbach – Elzas – Frankrijk

We zien je graag op zondag 9 maart vanaf 13.00 uur bij ons in de winkel.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wijnkoperij De Gouden Ton Amsterdam

Wijnkoperij De Gouden Ton
Willemsparkweg 158
1071 HS Amsterdam
020 679 6231
degoudenton.nl
amsterdam@degoudenton.nl

Proeven! Amsterdam | Proeven! Amsterdam Centrum | Proeven! Bergen | Proeven! Den Haag | Proeven! Laren | Proeven! Oegstgeest | Proeven! Oosterhout | Proeven! Rotterdam

Proeven! Rotterdam

zaterdag 9 maart 2019

Op zaterdag 9 maart a.s. vindt Proeven! Rotterdam plaats. Er staat een uitgebreide selectie wijnen klaar om geproefd te worden. Verschillende wijnmakers zijn ‘live’ aanwezig om meer te vertellen over de wijnen die zij produceren. 

Belangrijkste gegevens Rotterdam:

Datum: Zaterdag 9 maart
Tijd: 13:00 - 17:00 uur proeverij
Entree: Gratis (aanmelden gewenst via rotterdam@degoudenton.nl)
Locatie:           In de winkel. Oppert 4a, 3011 HV Rotterdam


De producenten:

Tijdens de proeverij zijn de volgende producenten aanwezig:

• Domaine Bernard Defaix - Bourgogne - Frankrijk

Het Domaine Bernard Defaix & Fils ligt in het hart van het Chablis wijngebied, in het dorp Milly. De 5e generatie beheert nu het domein, maar ‘pa’ Bernard geeft nog hier en daar nuttige adviezen aan zijn twee zoons Didier (wijngaard) en Sylvain (wijnkelders), sinds 2002 eveneens door Hélène, de vrouw van Didier, bijgestaan. 

Eind 2002 kreeg Hélène Jaeger-Defaix de kans om stapsgewijs de wijngaarden van Domaine du Chapitre over te nemen van haar oudtante Henriette Niepce. De 1er cru wijngaarden Mont-Palais, Préaux, Les Cloux, Rabourcé, Clos du Chapitre en nog 1,5 hectare aan wijngaarden met de gemeente appellation Rully kwamen in de handen van Hélène. In 2005 had oenologe Hélène in totaal 6 hectare wijngaarden met oude tot zeer oude stokken onder haar beheer. Haar voordeel was dat zij samen met haar echtgenoot Didier Defaix, van het gereputeerde Chablis Domaine Bernard Defaix, de vinificatie in de moderne wijnkelders in Milly (Chablis) kon doen. Daarnaast streefde het echtpaar vanaf het begin met Domaine Jaeger-Defaix naar geheel biologische wijnbouw, dus in plaats van onkruidverdelgers en kunstmest worden de wijngaarden geploegd zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen, wordt er streng gesnoeid en handmatig geoogst. Sinds 2012 is Domaine Jaeger-Defaix ook officieel biologisch gecertificeerd bij Ecocert. Hoe consistent de kwaliteit van Domaine Jaeger-Defaix is, blijkt wel uit de constant hoge waardering die de wijnen krijgen in diverse publicaties.

• Bodegas Olivares - Levante - Spanje

Bodegas Olivares is gesitueerd in het wijnbouwgebied Jumilla, dat landinwaarts ligt bij de stad Alicante. Bodegas Olivares is in het bezit van zeer oude monastrell (mourvèdre) wijnranken van nog voor de phylloxera plaag die eind negentiende eeuw in Europa vrijwel alle originele wijngaarden vernietigde. In Jumilla kreeg de plaag op de zanderige bodem en het aldaar warme en droge klimaat geen greep op de druivenstokken. De Finca Hoya de Santa Ana is de enige en ook unieke wijngaard van Bodegas Olivares, want dit 275 hectare grote perceel is de hoogst gelegen (afkoeling in de nacht) wijngaard van Jumilla. Het heeft zijn eigen microklimaat met een ondergrond van zand en veel kalk en het bestaat voor ruim 110 hectare uit deze oorspronkelijke monastrell stokken, waarvan zeker 11 ha al in 1872 geplant werden. De Finca Hoya de Santa Ana is 275 hectare groot en de enige wijngaard van Bodegas Olivares. Het is de hoogst gelegen wijngaard van Jumilla, waarbij de nachten koel zijn en daardoor de wijnen afdoende elegantie geven naast de zwoele kracht typerend voor de regio.

• Bodegas Terras Gauda - Rías Baixas - Spanje

Terras Gauda is een van de toonaangevende wijnbedrijven van Spanje, gelegen in O Rosal, een subregio van Rías Baixas. Deze prachtige streek ligt in het zuiden van Galicië, net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen, maar smaragdgroene, schilderachtige en zachtglooiende heuvels, die eerder doen denken aan Ierland dan aan Spanje. Ze kijken uit op de Atlantische Oceaan met ruige vergezichten. Het relatief koele klimaat met veel neerslag zorgt, in combinatie met de bodem van graniet en leisteen, voor veel mineraliteit en een goede zuurgraad. De druif albariño vormt samen met de lokale druiven caíño blanco en loureiro de topwijn O Rosal. Daarnaast maken ze een wijn van 100% albariño, de Abadía de San Campio. De wijnen zijn niet alleen bekend om hun kwaliteit, maar ook omdat ze op de wijnkaarten van alle sterrenrestaurants prijken, en dat geldt niet alleen voor restaurants in Spanje.  

We serveren wat leuke bijpassende hapjes bij de wijnen en met gezellige muziek en goed gezelschap belooft het weer een feestje te worden. Alle wijnen zijn deze dag te bestellen met een aantrekkelijke korting en worden gratis thuisbezorgd. Aanmelden graag via rotterdam@degoudenton.nl.

Wijnkoperij De Gouden Ton
Oppert 4a
3011 HV Rotterdam
010 233 1042
degoudenton.nl
rotterdam@degoudenton.nl

Proeven! AmsterdamProeven! Amsterdam Centrum | Proeven! Bergen | Proeven! Den Haag | Proeven! Laren | Proeven! Oegstgeest | Proeven! Oosterhout | Proeven! Rotterdam

Oppert 4a, 3011 HV Rotterdam

aanmelden gewenst via Rotterdam@degoudenton.nl

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 43
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen