Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 48

Op de proeftafel - Evert de Groot

vrijdag 11 oktober 2019

De adviseurs van Wijnkoperij De Gouden Ton weten heel goed wat lekker is. En ze delen met liefde en plezier hun ervaringen met actuele wijnen in ons assortiment; die wijnen krijgen een plekje ‘op de proeftafel’ en de Gouden Tonners vertellen waarom.

Losada - Losada (€ 16,95)

Altijd fijn om weer een nieuwe wijnontdekking binnen te krijgen. Ditmaal uit het hart van Bierzo, een wijnstreek in het noordwesten van Castilla y Léon in Spanje. Losada Vinos de Finca is het eerste wijnhuis dat een single vineyard-wijn maakt van mencíadruiven. Het resultaat is een elegante, gebalanceerde wijn met aroma’s van rijp zwart fruit en specerijen. Zachte tannines en mild frisse zuren, met houtrijping van 12 maanden op 2 jaar oude barriques. Een aanwinst in het assortiment! 

Onze bio boeren - Badia a Coltibuono

vrijdag 4 oktober 2019

‘Biologisch’ was een vies woord
Een echt agro ecologisch systeem is nodig
Schonere, intensere en complexere aroma’s

"In 1985 hebben we de eerste stap gezet richting biologische wijnbouw door te stoppen met het gebruik van insecticiden en herbiciden. In die tijd was ‘biologisch’ een vies woord in relatie tot kwaliteitswijnen; men wilde niet dat we erover spraken of het op het etiket vermeldden! Sinds 2000 zijn we 100 procent biologisch en vandaag de dag bepaalt het in belangrijke mate onze identiteit.

Ik heb altijd een sterk geloof gehad in biologische wijnbouw, omdat het de natuurlijke kwaliteiten van de wijnen verbetert. Het precieze effect op de wijnen is echter moeilijk te bepalen vanwege de klimaatverstoring: het broeikaseffect heeft het rijpingsproces van de druiven de afgelopen decennia dramatisch veranderd. Toch zou ik wel de schonere, intensere en complexere aroma’s willen benoemen, net als de verhoogde mineraliteit en betere integratie van zuurgraden en tannines. Onze biologische werkwijze strekt zich ook uit naar de vinificatie: minder sulfieten, minder manipulatie, minder interventie. De richtlijnen die wij toepassen, zijn de Zwitserse Delinat-richtlijnen, die ik als heel geavanceerd beschouw. Wij zijn meer dan overtuigd van onze werkwijze en ik ben van mening dat eigenlijk alle landbouw gecertificeerd biologisch zou moeten zijn. In Chianti Classico geldt dat voor meer dan 34 procent van de wijngaarden en met de Biodistretto del Chianti – een samenwerkingsorgaan waarvan ik voorzitter ben – streven we naar 100 procent in de nabije toekomst. Voor mij is dat een essentiële stap naar de ontwikkeling van een echt agro-ecologisch systeem, dat we hard nodig hebben om in te spelen op de klimaatcrisis.”

Badia a Coltibuono - Roberto Stucchi (€ 15,25)

Intense robijnrode kleur. In de neus tonen van rijp fruit, viooltjes, irissen en specerijen. De smaak is vol, zacht, met een evenwichtige zuurgraad, een goede aromatische kracht en een zuivere, persistente finale.

Op de proeftafel - Sander Rijke

vrijdag 27 september 2019

De adviseurs van Wijnkoperij De Gouden Ton weten heel goed wat lekker is. En ze delen met liefde en plezier hun ervaringen met actuele wijnen in ons assortiment; die wijnen krijgen een plekje ‘op de proeftafel’ en de Gouden Tonners vertellen waarom.

Domaine Weinbach - Pinot Blanc Réserve (€ 24,95)

Als je de identiteit van Elzas-wijnen moet definiëren, dan omschrijf je de wijnen van Domaine Weinbach. In de wijngaarden wordt volledig biodynamisch gewerkt, de meest pure vorm van wijnbouw. En wát een wijnen komen daaruit voort! Deze Pinot Blanc is mooi droog en lekker sappig met mooie zachte zuren. Niet voor niets worden alle wijnen van dit domein wereldwijd geprezen.

Pere Ventura Cava Proeverij

zaterdag 12 oktober 2019

Op zaterdag 12 oktober a.s. is dhr. van Oorschot van het wijnhuis Pere Ventura bij ons aanwezig in de winkel. Van 14:00 tot 17:00 uur laat hij je met alle plezier de verschillende Cava's proeven, waaronder de heerlijke vintage Cava van het domein. Daarbij kan hij je alle verschillen vertellen en misschien trekken we nog wel een heerlijk flesje Priorat open. Daar wil je bij zijn toch? Aanmelden is gewenst. Dit kan door een mailtje te sturen naar rotterdam@degoudenton.nl of loop even bij ons binnen.

Najaarsproeverij 2019 Rotterdam

zaterdag 26 oktober 2019

Ook onze najaarsproeverij komt er weer aan. Op zaterdag 26 oktober bij ons in de winkel van 13:00 - 17:00 uur. Zoals je van ons gewend bent staan er flink aantal mooie wijnen open om te proeven. Doe inspiratie op voor dit najaar of profiteer alvast van de kortingen op deze dag en leg een mooie najaarsvoorraad aan. Aanmelden is gewenst via rotterdam@degoudenton.nl of loop even bij ons binnen in de winkel! Tot dan!

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 48
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen