07-03 Wine Event Wirra Wirra in samenwerking met AAGR, restaurant Chung

Donderdag 7 maart staat er weer een hele mooie tasting op het het programma. Deze maal met de zeer sympathieke en altijd goedlachse Sam Temme van Wirra Wirra Vineyards, McLarenvale, Australië. Deze avond zal Sam Temme zelf de spannende wijnen van deze excentrieke winery toelichten. Tenminste, als hij boven de betoverende vibrerende klanken van onze didgeridoo speler uitkomt.
 
Deze muzikale vibes omlijsten de Aboriginal Art die speciaal voor dit event in de winkel zal worden geëxposeerd. De kunstwerken worden ter beschikking gesteld door Aboriginal Art Gallery Rotterdam. Als specialist van de Aboriginal Art zal Michel Arends de werken en kunstenaars toelichten.
 
Natuurlijk kunnen bijpassende happen niet ontbreken. Deze zullen worden verzorgd door gewaardeerde restaurateur en huisvriend chef Chung Wai Liu van Restaurant Chung. Dit wordt weer een onvergetelijke avond en het aantal deelnemers is beperkt dus reserveer snel!

Donderdag 7 maart
19:00 – 21:30 u
Inloop 18:30 u
Winkel Oppert 4A
Entree: 35,-

Reserveren via rotterdam@degoudenton.nl (€ 35,- p.p)

Wirra Wirra Vineyards – Sam Temme

De naam Wirra Wirra betekent ‘tussen de gombomen’ in de taal van de Aboriginals. Het is een van de mooiste boutique wineries van Australië. Hij werd opgericht aan het eind van de negentiende eeuw door Robert (Bob) Strangways Wigley, die tevens een beroemd cricketspeler was. In 1969 werd het bedrijf gekocht door Greg en Roger Trott, die het helemaal restaureerden en in de oude stijl herstelden. Nu behoort het tot de top van Australië en worden de wijnen geroemd in de hele wereld. Op Wirra Wirra hangt een sfeer van geluk en elke wijn vertelt zijn eigen verhaal.

Restaurant Chung

Chef Chung Wai Liu is van Aziatische afkomst, maar geboren en getogen in Rotterdam. Dit is ook terug te zien op de menukaart. De gerechten zijn in de basis Aziatisch en hebben een Europese twist. Omdat Chung ook sommelier is, kun je ervan op aan dat hij altijd de juiste wijn- en spijscombinaties weet te maken.

Aboriginal Art Gallery Rotterdam

Aboriginal Art Gallery Rotterdam vertegenwoordigt sinds 2007 in het hart van Rotterdam de inheemse cultuur uit Australië. Met veel toewijding en gebruik van het inmiddels in jaren opgebouwde netwerk, exposeert Aboriginal Art Gallery Rotterdam regelmatig hedendaagse Aboriginal Fine Art van al gevestigde inheemse kunstenaars, maar vooral ook van nieuwe en opkomende talenten.

reserveren via rotterdam@degoudenton.nl.