In SENS #12 belicht Ian Wolbrink 5 van zijn favoriete wijnen. Ian is mede-eigenaar van Wijnkoperij De Gouden Ton Oegstgeest en Den Haag.

Fritz Haag - Riesling Feinherb

Weingut Fritz Haag – Riesling QbA Feinherb

Duitse Riesling met een fein zoetje en een fijne kruidige frisheid. De blauweleisteenbodem van de Midden-Moezel geeft de wijn een ongekende complexiteit en frisheid. Met een zonnetje op je bol en sushi binnen handbereik heb je echt niets anders meer nodig. En dat zoetje? Heel verkwikkend!

Bernard Defaix - Bourgogne Chardonnay

Domaine Bernard Defaix - Bourgogne Chardonnay

Hier hebben we te maken met een specifieke Chablis. Druiven van jonge stokken worden gecombineerd met de opbrengst van wijngaarden aan de rand van Chablis. Die stokken staan op de befaamde kimmeridgebodems: een mix van klei, kalk en schelpjes. Dat is de basis voor een combinatie van verleidelijke frisheid en de zo geliefde Chardonnay-romigheid.
Bekijk deze wijn - € 15,95

Triennes - Rosé IGP Méditerranée

Domaine de Triennes - Rosé IGP Méditerranée

Het resultaat van de samenwerking tussen Domaine Dujac en La Romanée-Conti. In de Zuid-Franse Var wordt deze rosé gemaakt van 100% cinsaultdruiven. Niet alleen een heerlijke rosé, maar ook een échte wijn; in een Bordeaux-glas is de wijn complex en kruidig en dé wijn bij een tonijnsteak, in een mooi wittewijnglas is het dé wijn bij je borrelplank.
Bekijk deze wijn - € 12,50

Félines Jourdan - Picpoul de Pinet

Domaine Félines Jourdan – Picpoul de Pinet

Een Gouden Ton Classic. De eigenwijze druif picpoul is nauw verweven met het dorpje Pinet in de Languedoc. De wijn is licht ziltig en fris. Claude Jourdan maakt meerdere picpoulwijnen, maar de allerbeste druiven van de drie terroirs belanden in deze wijn. De gedroomde begeleider van mooie mosseltjes. Of oesters!
Bekijk deze wijn - € 9,95

Sandrone - Dolcetto d'Alba

Azienda Agricola Luciano Sandrone – Dolcetto d'Alba

Luciano Sandrone is een befaamde Barolo-producent, die de dolcettodruif heel serieus neemt. En terecht. Want wat ons betreft is deze zacht fruitige en licht aardse rode wijn gemaakt voor de liefhebbers van elegante rode wijnen. Heerlijk met een antipasto van Italiaanse vleeswaren.
Bekijk deze wijn - € 15,95