NIEUW IN HET ASSORTIMENT, de Coravin. Een baanbrekende wijninnovatie waarmee je wijn opent zonder te ontkurken. 

Vanaf nu ook in Nederland te koop bij Wijnkoperij De Gouden Ton

Niet eerder mogelijk: wijn schenken per glas zonder de fles te openen

De Coravin is de allereerste die het mogelijk maakt om wijn per glas te schenken terwijl de wijn behouden blijft als ongeopend. Daardoor kunnen we een "waste of wine" vanaf nu minimaliseren.  Een noviteit op de markt waarbij, door middel van een teflonnaald als tapsysteem, uw glas wordt gevuld. De ruimte die daardoor in de fles ontstaat wordt gevuld met argongas om oxidatie tegen te gaan en zonder de natuurlijke veroudering te beïnvloeden. Het gaatje dat door de naald in de kurk is ontstaan verdwijnt vanzelf doordat de kurk zich weer uitzet en de Coravin is daarom alleen op flessen met een natuurlijke kurk te gebruiken.  Kortom, de wijn is als ongeopend en kan weken, maanden of zelfs langer worden behouden.

Exclusief bij Wijnkoperij De Gouden Ton verkrijgbaar

Door de exclusieve samenwerking met de importeur is Wijnkoperij De Gouden Ton de eerste en enige die een dergelijk systeem op de Nederlandse markt gaat aanbieden aan de consument. Na het succes in de VS, waar de resultaten uitstekend zijn, zijn de verwachtingen hoog. Het enthousiasme van één van Amerika's invloedrijkste wijnjournalisten, Robert Parker  en een reeds ontvangen award hebben daaraan zeker bijgedragen. De consumentadviesprijs van het apparaat bedraagt € 299,- en bijbehorende argoncapsules kosten € 19,95 per verpakking van twee stuks. De capsule dient na 20 glazen te worden vervangen.

Een medisch wonder

Het brein achter deze uitvinding moeten we zoeken in de medische hoek. Greg Lambert, een ingenieur die zich in zijn professionele leven met name bezig hield met technische uitvindingen in de medische wereld kwam na 13 jaar van experimenteren met de Coravin op de markt.