Colette Faller van Domaine Weinbach op 86-jarige leeftijd overleden

Op 9 februari jl ontvingen wij het trieste nieuws dat Colette Faller is overleden. Het nieuws bereikt ons minder dan een jaar nadat de wijnwereld geschokt is door de dood van één van Collete haar dochters, wijnmaker Laurence Faller.

In 1979, nadat Colette haar man Theo veel te vroeg komt te overlijden, neemt zij het stokje over van Domaine Weinbach, gelegen te midden van de wijngaarden en rozenperken van de ommuurde Clos de Capucines, met uitzicht op de beroemde Schlossberg helling.

In deze rol wordt zij later bijgestaan door haar dochters Catherine en Laurence en sinds kort ook door de zoon van Catherine, Theo. Het noodlot sloeg toe, toen Laurence in mei 2014 plotseling overleed op 47-jarige leeftijd waarbij zij haar jonge gezin achterliet.

Domaine Weinbach staat bekend om haar warm welkom, met of zonder afspraak, op weekdagen of in het weekend. Sommeliers, wijnhandelaren, koks, wijnjournalisten of wijnstudenten, op zoek naar een nieuw juweeltje voor in hun kelder, zoals een prachtige Riesling, Gewurztraminer of een zeldzame Muscat, konden onaangekondigd langskomen om door Colette in eigen persoon verwelkomd te worden.

Wij hebben van haar gastvrijheid mogen genieten en gaan dit missen tijdens onze bezoeken aan de Elzas. Wij wensen de familie Faller heel veel sterkte toe met dit verlies.