Met in het achterhoofd de wedstrijd Nederland - Chili van a.s. maandag, presenteert Hans Vianen deze week twee wijnen van het Chileense wijnhuis Viña Matetic. Dit is een van de mooiste wijnhuizen van Chili wat volledig in het teken van de natuur staat. Het wijnhuis is 100% biologisch/dynamisch gecertificeerd en maakt fantastische wijnen. Van de ruim 300 Chileense wijnhuizen zijn er maar een stuk of tien die biodynamisch verbouwen.

Harry en Hans proeven eerst de Matetic Corralillo Sauvignon Blanc 2013. Deze wijn is een knisperende witte wijn met mooie aroma’s van onder andere kruisbessen. Hij wordt op dit moment geschonken in de World Business Class van KLM. Lekker als aperitief maar ook bij salades en vis. De Matetic EQ Syrah 2010 is bijna zwart, diepdonker paarsrood van kleur, rijk geschakeerd met rood en donker fruit, elegant en een zijdezacht mondgevoel met veel kracht en intensiteit. Dit is een wijn met een perfecte structuur en balans.

Business Class wordt a.s. zondag 22 juni op RTL 7 uitgezonden om 10.30 uur. Rond middernacht wordt het programma nog een keer herhaald.

Speciaal voor dit weekend* hebben we een mooie Matetic proefdoos samengesteld met 6 verschillende wijnen uit Chili. Op deze manier kunt u het beste van Chili in een handomdraai in huis halen. Bestel 'm via deze link en betaal slechts € 85,- i.p.v. € 97,80. 

* Van vrijdag 20 juni t/m maandag 23 juni 2014 

 Matetic proefdoos