In 1947 besloot grootvader André Brusset alle olijfgaarden te rooien en te vervangen door wijngaarden. 9 jaar later plukte hij de vruchten van zijn zeer gedurfde actie. De strenge en lange vorst van 1956 vernietigde olijf- en vruchtbomen in het hele Rhône dal. De wijnranken overleefden de vorst. Veel boeren kozen toen noodgedwongen voor de wijnbouw, het werd het begin van het succesverhaal van de Côtes du Rhône wijnen.

André Brusset gaf zijn passie door aan zijn zoon Daniel en kleinzoon Laurent. Het familiedomein Brusset is een schoolvoorbeeld van hoe passie en ervaringen van meerdere generaties samengesmolten kunnen worden tot een nog groter geheel, met respect voor traditie en openheid voor nieuwe technologieën. De familie bezit bijna 90 hectaren wijngaarden in het hart van het Côtes du Rhône gebied, tussen Orange, Vaison-laRomaine en Bollène. 

Laurent B.

Brusset – Côtes du Rhône Laurent B. 2015
Jancis Robinson: 16,5 points
60% Grenache, 20% carbonically macerated Carignan, Syrah, Mourvèdre

Superb baked black fruit with liquorice and anise aroma. Authentic and grippy with gorgeous succulence but a savoury finish.

 

Brusset

Brusset – Les Travers Cairanne Rouge 2015
Jancis Robinson: 17+ points
60% Grenache, 15% Syrah, 15% Mourvèdre, 10% Carignan

Tight, dense fruit with a lovely bitter dryness to the fruit and loads of length.

 

Brusset

Brusset – Tradition Le Grand Montmirail Gigondas 2015
Jancis Robinson: 17+ points
80% Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault
Lovely soy and earth aromas, deep black fruit and rich spicy character. Fine clay texture, lengthy finish.