Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

MIJN WIJN, MIJN TROTS - Anne Gros

maandag 1 juli 2019

Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. Ze scoorden 93/100 Decanter-punten voor hun Minervois Les Fontanilles Minervois 2016! Decanter schreef: “In deze wijn, van oude wijnstokken, domineert syrah. De cuvée is sappig en verleidelijk, met pepers, roodfruit, mineralen en kruiden, ondersteund door frisse zuren en soepele tannines. Rijk en toch levendig.” 
 
Anne Gros presenteert ons trots de wijn, waarmee zij deze hoge punten heeft behaald: “We hebben vier druivenrassen in deze cuvée verwerkt: cinsault, carignan, grenache en syrah. De syrah en carignan worden in eikenhouten vaten opgevoed. De combinatie van de druiven levert een gebalanceerde wijn op.”
Lees meer
Razend enthousiast is Robert Parker over deze Viña El Pison: “Dit moet een van de mooiste jaargangen zijn!”. Deze verbluffende wijn van Artadi scoorde 99/100 Parker-punten: “Deze Viña El Pison toonde een hemelse jaargang. De wijn is levendig in de mond en heeft een open karakter met veel expressie en schoonheid.” Daarnaast beschrijven ze de wijn als: “Het heeft energie en kracht, met kalkachtige mineralen, sober en finesse.”
 
Juan Carlos López de Lacalle ontwikkelde zijn passie voor wijn en wijnbouw al op jonge leeftijd. Vaak vergezelde hij zijn grootvader tijdens de oogst in Rioja, waardoor hij het belang begreep van toewijding aan gedetailleerd, delicaat hard werken dat nodig is om uitstekende wijnen te produceren. Over deze jaargang zei de wijnmaker zelf: “De jaargang 2016 is een zeer, zeer goed jaar en compleet in balans, wat transparante, volle en zeer fruitrijke wijnen oplevert. Kortom, ik zou graag iedereen uitnodigen om te genieten van Viña El Pison 2016 van Artadi.”
Lees meer

Casa Ferreirinha is hét huis dat de echtheid, uitmuntendheid en de ware smaak van Douro-wijnen vertegenwoordigt. Met deze Callabriga 2016 laat het Portugese wijnhuis dit opnieuw zien. Robert Parker beloonde de wijn met 91/100 punten: “Dit was volgens wijnmaker Luís Sottomayor een koel jaar. Dat proef je. De wijn is elegant en fris, met brutale smaken en een lange finish. Ik hou van de intensiteit en de smaak. Een prachtige wijn, die makkelijk drinkt en goed gepaard gaat met eten.”

Alexandra Adler, brandmanager, beschrijft de wijn: “De wijn is gemaakt van touriga nacional, touriga franca en tinta roriz. Deze wijn heeft een speciale ‘twist’ doordat we hem op nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout en gebruikt Frans eikenhout opvoeden.” Ze is, net als haar collega’s, trots: “We hopen dat je van de wijn geniet bij het eten of op zichzelf. Drink hem zoals jij wilt. Cheers!”

Lees meer

Generaties lang streeft de familie naar het behouden en het overbrengen van de waarden die al eeuwen stand hebben gehouden: het cultiveren van excellente wijnen, extra verfijnde olijfolie, etenswaren, cultuur en schoonheid. Dit bewezen ze bij Robert Parker, die de Chianti Classico 2016 beoordeelde met 90/100 punten!

Lees meer

Deze Corralillo Carmenère 2016 slaagde met vlag en wimpel en ontving 95/100 Decanter-punten. Decanter is een wijn en wijn-lifestyle magazine, dat wordt gepubliceerd in meer dan 90 landen. Het proefpanel van Decanter stelde de wijn blind op de proef: “Elegant en ingetogen, met aroma’s van donker fruit, grapefruit, kruiden en zwarte peper. Intrigerend, complex en een aangename, pittige finish. Zoveel drinkplezier!”

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen