Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 28

Meer wijn = meer korting

Van dinsdag 14 augustus 2018 tot maandag 27 augustus 2018

meer wijn is meer korting

Actievoorwaarden actie ‘Meer wijn = meer korting’

Lees meer

Bron: Espanje magazine

Lange tijd was Ribera del Dureo het kleine broertje van La Rioja. Inmiddels behoren de vinos uit deze streek tot de wereldtop. Neem bij Burgos de afslag richting Madrid en in nog geen uurtje vind je bodega na bodega met eeuwenoude ondergrondse kelders waar de mooiste wijnen liggen te rijpen.
tekst: Sander de Vaan

Aan de ‘gouden mijl, nabij het dorp Peñafiel en de rivier de Duero, liggen de bekendste bodega’s, waaronder Vega Sicilia, die al anderhalve eeuw peperdure wijnen maakt. Leuk om te weten, maar een bezoek aan deze firma kun je vergeten: men houdt de deuren hermetisch gesloten. En dus beginnen we in Pesquera, bij de gelijknamige bodega van Alejandro Fernández. De eigenaar heeft net zijn ontbijt genuttigd, twee gebakken eitjes, een stuk chorizo en twee glazen wijn: ‘De dokter zegt dat wijn goed voor je hart is, met het is natuurlijk óók goed voor de liefde,’ zegt hij met een knipoog.

Lees meer

Graag gaan wij samen met jou op ontdekkingsreis in onze winkel. Met meer dan 800 wijnen in onze winkel valt er genoeg te ontdekken. En niets is leuker om dat met een glas in de hand te doen!

Wij kiezen voor een toegankelijke concept om met veel nieuwe mensen kennis te maken, en daarom houden we ook de kosten laag. Dit is dus dé manier om een vriend of vriendin, vader of moeder uit te nodigen en samen een avond in wijn wilt verdiepen.

Je betaalt slechts € 25,-p.p. voor een geheel verzorgde proeverij en bij aanschaf van minimaal € 150,- aan wijn ontvang je het inschrijfgeld al terug!

Ja, over smaak valt te twisten!

Maak de keuze eens niet op basis van het etiket, maar gewoon jouw smaak!

Alle proeverijen vinden plaats in de winkel aan de proeftafel met Riedel glaswerk onder professionele begeleiding van Sigurd Snoeys (oud top sommelier, eigenaar Wijnkoperij de Gouden Ton Rotterdam).

Lees meer

Miraval, The Art of Rosé

donderdag 19 juli 2018

Dit artikel werd geschreven voor SENS Magazine editie 12 (voorjaar 2018). SENS wordt uitgegeven door en voor Wijnkoperij De Gouden Ton. In ‘het Profiel’ staat een wijnhuis centraal. Het volgende artikel is geschreven over Château Miraval, gelegen in de Provence, Frankrijk.

Miraval, The Art of Rosé

Auteur: Yvo Couprie

Het is een koude, maar zonnige dag in maart. We staan voor de poort van Château Miraval. Onze gastheer heeft ons vooraf verteld over de schoonheid van het domein en zijn verhalen hebben ons heel nieuwsgierig gemaakt. Nu we hier zijn, gaat ons hart sneller kloppen: zijn wij aangekomen in het paradijs van de Provence Rosé?

Château Miraval ligt in een vallei met een dicht bos, fraaie terrassen, olijfbomen en natuurlijk de beroemde wijngaarden. Als we het domein betreden, volgen we een kilometer lang een smal bospad tot zich het walhalla openbaart: de rijkdom aan flora en fauna, de prachtige wijngaarden en de overdaad aan lavendel is overweldigend. Net als de serene rust die er heerst.

Lees meer

Dag 1: Julio Bastias

Matetic - EQ Syrah 2013

“Het paradepaardje van deze Rhône-druif is de EQ Syrah 2013.” Dat schreef Robert Parker over de wijn van Julio Bastias, de wijnmaker. Daarnaast gaf deze wijnkenner de wijn 93 van de 100 Parker-punten. Een score waar de wijnmaker van Matetic ongelofelijk trots op is.

Lees hier het hele verhaal van Julio


 

Dag 2: Florent Baumard

Domaine des Baumard - Savennières Clos du Papillon 2015

Een familiebedrijf in hart en nieren. Opnieuw blijkt dit, wanneer Florent Baumard vertelt over zijn wijn die verscheen in de Wine Spectator: “Grote dank aan mijn familie en aan mijn team. Dankzij hun werk en steun hebben wij deze award ontvangen. We zijn er erg blij mee.” Wine Spectator beloont het harde werken van zijn team met 94 van de 100 punten voor de Savennières Clos du Papillon 2015.

Lees hier het hele verhaal van Florent


 

Dag 3: Matthieu Perrin

Château de Beaucastel - Coudoulet de Beaucastel Rouge 2015

“Eeuwenlang een van de beste Côtes du Rhône-wijnen op de markt.” Dat schrijft Robert Parker over de Coudoulet de Beaucastel Rouge van Château de Beaucastel, de wijn van Matthieu Perrin. Matthieu is trots en dat is niet voor niets. De wijn krijgt 92 van de 100 punten van Robert Parker. 

Lees hier het hele verhaal van Matthieu


 

Dag 4: Andi Weigand

Weingut Weigand - Der Wilde Wild Wild White Trocken 2016

Met de ervaring van zijn vader en zijn eigen ideeënrijke visie produceerde Andi Weigand deze expressieve Der Wilde Wild Wild White Trocken. Op zijn jonge leeftijd is Andi al zelfbewust, een echte vrijdenker en heeft hij een passie voor het maken van goede wijnen. Niet voor niets beloont Perswijn deze mentaliteit met 4 van de 5 punten.

Lees hier het hele verhaal van Andi


 

Dag 5: Lorenza Sebasti

Castello di Ama - San Lorenzo Chianti Classico 2014

Volgens Robert Parker is San Lorenzo Chianti Classico 2014  een pronkwijn en daar is Lorenza Sebasti trots op. De eigenaresse van Castello di Ama zegt zelf over haar wijn: “Alle elementen zijn perfect in balans.” Robert Parker waardeert haar San Lorenzo Chianti Classico met 93+ van de 100 punten.

Lees hier het hele verhaal van Lorenza


 

Dag 6: Emilio Rodriguez

Terras Gauda - O Rosal Etiqueta Negra 2015

De lente van 2015 bleek de warmste te zijn in 25 jaar. De hoge temperaturen en het droge weer resulteerden in een eerdere ontwikkeling van de wijnstokken, dus een vroege oogst. De regen aan het begin van september hielp de druiven op het juiste moment om een uitstekende rijping af te ronden. Daardoor kreeg de most een fijn suikergehalte en ontstond de juiste hoeveelheid appelzuur in deze goed gestructureerde wijn. Niet voor niets kreeg O Rosal Etiqueta Negra 2015 91 van de 100 Robert Parker-punten!

Lees het hele verhaal van Emilio


 

Dag 7: Nigel Greening

Felton Road - Bannockburn Pinot Noir 2016

Deze score van Robert Parker komt eigenlijk niet meer als een verrassing. De internationale pers zegt het al jaren: de wijnen van Felton Road zijn van een hoog tot zeer hoog niveau en mogen gerekend worden tot het beste wat de wereld te bieden heeft aan Chardonnay en Pinot Noir. Met trots vertelt Nigel Greening: “Het is biologisch-dynamisch, veganistisch en uit Bannockburn. Wat wil je nog meer?” Robert Parker waardeert zijn Bannockburn Pinot Noir met 92 van de 100 punten.

Lees hier het hele verhaal van Nigel


 

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 28
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Meer wijn = meer korting

Bestel nú, want alleen deze twee weken geldt meer wijn = meer korting!

Van dinsdag 14 t/m maandag 27 augustus 2018 geldt de volgende korting in de winkel en online op al onze wijnen:

18 flessen = 5% korting
24 flessen = 10% korting
36 flessen = 15% korting

Lees de actievoorwaarden

(Kijk ook eens naar meer glas = meer korting)