Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 32

 

Op zondag 21 juni zetten we alle vaders weer in het zonnetje. Iedere vader heeft z'n eigen persoonlijkheid en daar hoort ook het juist gevulde glas bij. Bekijk hier onze Vaderdag selectie.

Whiskey Ruediger
Ruotker’s Whiskey (€ 63,-)

Onze nieuwe Ruotker's Whiskey is perfect voor de echte levensgenieter: een klassieke "bourbon blend". Zachte tonen van karamel en chocolade en sterke geroosterde aroma's, zoals koffie. Een deel van de whiskey rijpt op gebruikte sherryvaten, de bijzondere sherrysmaak proef je subtiel op de achtergrond. De whiskey is zeer beperkt beschikbaar.

Schenk in Riedel Fire Whisky Tumblers (€ 19,90) 

Weisser Rum
Alois Gölles (€ 39,95)

Voor de exotische vader schenk je onze nieuwe rum met tropische fruitnoten. De rum heeft een frisse smaak, maar is toch ongelooflijk zacht en romig. We hebben enkele flessen beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent. 

Schenk in Riedel Barware Rocks Glass (€ 23,-)

Hands On Gin
Alois Gölles (€ 49,95)

De hippe vader zijn wij zeker niet vergeten. Deze gin heeft heerlijke aroma's van jeneverbessen, sinaasappel en specerijen, die gepaard gaan met een lange, verfijnde en bittere nasmaak. Voor deze gin geldt "less is more": tijdens de distillatie worden slechts vijf kruiden toegevoegd.

Schenk in Riedel Gin Set (€ 34,90)

Corralillo Chardonnay
Matetic (€ 14,95)

Voor de bewuste vader is er Matetic. Deze Chardonnay is op biologisch-dynamisch wijze gemaakt en heeft aroma’s van rijp exotisch fruit als papaya, ananas, aangevuld met zwoele nuances door de opvoeding op hout

Schenk in Riedel Performance Chardonnay (€ 44,90)

Bordeaux Supérieur
Grand Village (€ 19,95)

Diep robijnrood van kleur, aroma's van zwarte bessen en pruimen, geroosterde paprika en laurier. Dit zal de klassieke vader goed smaken.

Schenk in Riedel Performance Cabernet (€ 44,90)

 

 

Het zonnige landschap, de geur van lavendel die je tegemoet komt als je door de streek rijdt, de wijngaarden en de prachtige natuur - wie wel eens in de Provence is geweest, weet hoe prachtig het er is. Domaine de Jale voldoet volledig aan dit plaatje. Het landgoed is gelegen tussen Vidauban en La Garde-Freinet, een charmant Provençaals dorp met uitzicht op het bos van Maures en de Golf van Saint-Tropez.

Lange geschiedenis

De geschiedenis van Domaine de Jale gaat terug naar 1790, toen het nog te boek stond onder de naam “Les Fenouils” vernoemd naar de toenmalige eigenaren. De naam is veranderd naar Domaine de Jale toen François Seminel het in 1999 overnam. Inmiddels zorgen zijn dochters, Anne en Marie, voor het reilen en zeilen van het wijndomein.

“La lutte raisonnée” ofwel boerenverstand

Op Domaine de Jale werken de dames met groot respect voor het terroir en de omgeving. Ze werken volgens de “la lutte raisonnée”-methode, een methode die veel overeenkomsten heeft met de biologische aanpak, maar niet aan wettelijke regels is onderworpen. Het komt eigenlijk neer op ‘je boerenverstand gebruiken’ waarbij chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum worden beperkt, maar wel ingezet kunnen worden als dat nodig is.

Kwaliteit staat voorop

De kwaliteit van de wijnen is het resultaat van het doordachte werk in de wijngaard en de wijnkelder. “Onze beste beloning is het plezier dat u van onze wijnen krijgt." Maar daar maken wij ons geen zorgen over. Met een glas rosé van Domaine de Jale haal je de zomer in huis.

Domaine De Jale - Les Fenouils (€ 14,95)

Helder licht meloen roze van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, wilde rozen en subtiel wat Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe aalbessen, iets van wilde frambozen en een hint van verveine, die worden gevolgd door een fris sappige afdronk met fraaie zuren.

Domaine De Jale - La Moure (€ 16,95)

Licht rozenblaadjes rood van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, papaya, rode bessen, gedroogde rozenblaadjes en een subtiele kruidigheid. In het smaakpalet tonen van limoenschil, klein rood fruit en een hint van kardemom, die worden gevolgd door een lange intense afdronk met fraaie zuren.

Het Argentijnse zusje van muscat, de bloemencorso, de tropische verrassing. Als het over torrontés gaat, wordt er altijd een rits aan associaties uit de kast getrokken. Niet gek, want drie seconden ruiken aan je glas en je hoofd springt automatisch in de fantasiestand.

Torrontés van hoog niveau

Letterlijk en figuurlijk, want Casarena Torrontés scoort 91 punten bij Tim Atkins en het toonaangevende wijntijdschrift Decanter. De druiven komen uit Cafayate, de bekendste wijnregio van Argentinië buiten Mendoza. De reden? Niet omdat ze zoveel produceren; er komt slechts 5% van de totale output vandaan. Nee, maar wat er vandaan komt, is steengoed. Niet alleen maken ze fantastische malbecs, ook is Cafayate de thuishaven van ‘new wave torrontés’. Knisperend fris, aromatisch maar niet té en een mineralige ondertoon. Perfect voor lange zomeravonden (daarover later meer). De wijnstreek ligt op een breedtegraad van 26 ° S, vergelijkbaar met de Kalahari-woestijn in Afrika. Heet dus. De truc om hier toch druiven te kunnen verbouwen zit ‘m in de hoogte. De wijngaarden liggen op 1645 meter hoogte, wat zorgt voor warme dagen, maar koele nachten. Perfect voor wijnbouw.

Het is inderdaad familie-van

Van Argentijnse zusje van muscat tot het neefje van gewurztraminer of de broer van viognier? Het gaat alle kanten op, maar het grote druivenboek van Jancis Robinson et al vertelt ons dat torrontes riojana - de druif in kwestie - een afstammeling is van muscat d’alexandrie en listán prieto. Het druivenras dook voor het eerst op in de provincies La Rioja, Mendoza en San Juan in 1867. Kijk, weer wat geleerd.

Het allerlekkerst bij…

De zomerse keuken! De intensiteit, fijne zuren en de mineralige ondertoon van torrontés maken het tot een verfrissend aperitief, maar ook tot een alleskunner in de wereld van de wijnspijs. Het is een feestje met ceviche, bijvoorbeeld van zeebaars met mango, limoen en basilicum. In het land van herkomst serveren ze torrontés bij home made empanadas, een Argentijnse pasteitje met gehakt en specerijen. Ook heerlijk met rijpe geitenkaas of verse Vietnamese springrolls.

Benieuwd geworden? Bekijk dan de Casarena Torrontés of de andere wijnen van deze Argentijnse bodega.

“The wines we make are not mainstream—they are expressions of our vineyard, our land and what we like to drink. That is what we promise to deliver.”

Zo staat Nick Farr in de wedstrijd, of liever gezegd de wijngaard. Een gevalletje van ‘met de paplepel ingegoten gekregen’, want Nick’s vader Gary, maakt al sinds 1978 wijn in Bannockburn, Geelong en richtte in 1994 zijn eigen wijnhuis By Farr op. Vandaag de dag runnen vader en zoon het wijnbedrijf samen. Ze staan zij aan zij maar zijn niet bang ‘to go head-to-head’ als de meningen verschillen.

Bannockburn, Geelong?

Daar waar we de wijngebieden van Frankrijk op ons duimpje kennen, moeten we voor die van Australië misschien af en toe een hulplijn inzetten. Geelong ligt 75 kilometer ten zuidwesten van Melbourne in Victoria, Australië. Bannockburn, waar By Farr gevestigd is, ligt in de Moorabool Valley. Het klimaat wordt beïnvloed door winden uit het westen en een frisse zeebries, die de temperatuur op lange, zonnige dagen en ‘s nachts afkoelen. Dit zorgt voor een gelijkmatige rijping en behoud van frisheid. Ideaal voor wijnbouw. Dit koele klimaat maakt Geelong een perfect gebied voor premium chardonnay en pinot noir.

De beste pinot noir van Australië

Laat dat dan ook de focus zijn van vader en zoon Farr, die stad en land hebben afgereisd om ervaring op te doen. Dat deden ze onder andere bij Bourgogne, Oregon en Californië - ‘s werelds beroemdste gebieden voor pinot noir en chardonnay. De afgelopen twee decennia maakte Gary pelgrimstochten naar Domaine Dujac in de Côte-de-Nuits om te leren over wijnbouw, terroir en vinificatietechnieken. Hard work pays off want niet veel later bestempelde Len Evans, een bekende Australische wijnschrijver, de pinot noir van By Farr als ‘beste pinot van Australië'.

Single vineyard pinot noir

Ze maken onder andere drie prachtige single vineyard pinot noirs van de wijngaarden Sangreal, Farrside en Tout Pres. Sangreal is de meest fruitige van de drie. Farrside is de krachtigste met duidelijk aanwezige tannines en een hartigheid. Voor Tout Pres hebben ze een zwak. Het is een kleine wijngaard, maar met drie verschillende bodemtypes (vulkanisch met kalk, kwarts met ijzer en zanderige leem). Hier komen weelderige, maar tegelijkertijd krachtige wijnen vandaan met een groot bewaarpotentieel.

Leuk om te weten is dat By Farr naast chardonnay en pinot noir ook syrah, gamay en viognier aangeplant heeft staan. Bekijk alle wijnen van By Farr

Nu alle evenementen, proeverijen en diners zijn afgelast organiseren diverse productenden zelf online tastings.

Nyetimber

Wanneer: Iedere woensdag 20.00 uur
Waar: Zoom, via de volgende link: https://zoom.us/webinar/register/WN_V1FwzTORRiqcvwwlc0r7hg
Toelichting:

NYETIMBER LAUNCHES VIRTUAL MASTERCLASSES

Join us for a series of educational interactive experiences.

Each week, these virtual experiences will explore a selection of Nyetimber-related topics, where our goal is to help broaden your knowledge of all things Nyetimber.

Accessible via Zoom, and lasting around 30 mins, each session will incorporate live Q&As at the end.
Join the Nyetimber virtual Masterclass via Zoom from your computer, tablet or mobile phone: https://zoom.us/webinar/register/WN_V1FwzTORRiqcvwwlc0r7hg

The enclosed invitation includes all information needed. Please feel free to spread this information internal among the staff, trade contacts (On/Off-trade), Press, connoisseurs and social media.

Please note that these sessions do not include wine tastings. However, feel free to open a bottle of Nyetimber to enhance your experience!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 32
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen