Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 29

Vanaf vandaag ligt SENS magazine nr. 15 in alle winkels van Wijnkoperij De Gouden Ton. SENS nr. 15 staat in het teken van EXPRESSIE: uitgesproken maar zeker niet uitgepraat. Lees over het optimisme van Olivier Merlin en Nyetimber, een Engels hoogstandje in bubbels.

Daarnaast staan in deze editie o.a. de volgende artikelen:

 • Pablo Picasso: ieder kind is een kunstenaar, de kunst is om kind te blijven.
 • Maak kennis met Sigurd Sjoeys van Wijnkoperij De Gouden Ton Rotterdam.
 • Enate: kwaliteit berust niet op toeval.
 • Op wijnreis door de Loire: 'Liefde voor de Loire'.
 • Lars Daniëls over 'Expressie'.
 • Aan tafel met Maria Fiselier & Joris Scott.
 • Maak kennis met onze duurzame boeren.
 • Portret van Olivier Merlin: 'De Lifter'.
 • Nadien de Visser over 'Cabernet franc'.
 • Nyetimber, pionier in Engelse sparking wine.
 • Maak kennis met Evert de Groot van Wijnkoperij De Gouden Ton Willemstad.
 • Maak kennis met onze bioboeren.
 • Gastauteur Kees van der Spek: 'De verkeerde wijn op de goede plek'.
 • ‘Op de proeftafel’ bij de winkels van Wijnkoperij De Gouden Ton
 • En nog meer...

Kom nu naar de winkel of bestel via degoudenton.nl en ontvang het SENS magazine gratis. Veel leesplezier!

Unieke glasproeverij met Maximilian Riedel

donderdag 28 november 2019

Exclusieve Riedel-proeverij met Maximilian Riedel

Sofitel Legend The Grand – donderdag 28 november ‘19

Op donderdag 28 november organiseren we een exclusieve glasproeverij met Maximilian Riedel, de 11e generatie en huidige CEO van Riedel. Het wordt de allereerste vergelijkende proeverij in Nederland met zijn nieuwste ontdekking in de hoofdrol: de Performance-collectie.

Performance is de eerste collectie Riedel wijnglazen die optimaal gebruik maakt van de oppervlakte van het glas met een uniek ‘optisch effect’. Dit is niet alleen feest voor het oog, het vergroot ook de binnenoppervlakte van het glas, waardoor de wijn zich opent en alle aroma’s en subtiele nuances volledig tot hun recht komen.

De belangrijkste vraag: werkt het? Dat gaan we proefondervindelijk ervaren onder leiding van de maestro himself. Vele journalisten en sommeliers wereldwijd zijn je al voorgegaan en zijn enthousiast over de resultaten en het effect van de glazen op het drinkgenot. Tijdens de glasproeverij worden er vier wijnen geproefd uit vier verschillende glazen, die je na afloop cadeau krijgt als begin van je eigen Riedel-collectie!

Ervaar het zelf

Maakt Riedel zijn belofte waar? Ervaar het zelf en sluit je aan bij Maximilian Riedel in Sofitel Legend The Grand Amsterdam voor een unieke glasproeverij met de nieuwste Performance-wijnglazen.

Programma

 • Vanaf 18.00: Aanmelden
 • 18.25: Deuren van de Riedel-proeverij sluiten
 • 18.30: Start Riedel Performance-proeverij door Maximilian Riedel
 • 20.00: Einde proeverij

Meld je aan via:
www.degoudenton.nl/riedelproeverij

Exclusief voor klanten van Wijnkoperij De Gouden Ton

Met de kortingscode GTR19 betalen klanten van Wijnkoperij De Gouden Ton geen € 89,50 maar € 69,50. Na afloop van de proeverij krijg je de Riedel-wijnglazen t.w.v. € 89,50 mee naar huis.

MIJN WIJN, MIJN TROTS - Anne Gros

maandag 1 juli 2019

Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. Ze scoorden 93/100 Decanter-punten voor hun Minervois Les Fontanilles Minervois 2016! Decanter schreef: “In deze wijn, van oude wijnstokken, domineert syrah. De cuvée is sappig en verleidelijk, met pepers, roodfruit, mineralen en kruiden, ondersteund door frisse zuren en soepele tannines. Rijk en toch levendig.” 
 
Anne Gros presenteert ons trots de wijn, waarmee zij deze hoge punten heeft behaald: “We hebben vier druivenrassen in deze cuvée verwerkt: cinsault, carignan, grenache en syrah. De syrah en carignan worden in eikenhouten vaten opgevoed. De combinatie van de druiven levert een gebalanceerde wijn op.”
Lees meer
Razend enthousiast is Robert Parker over deze Viña El Pison: “Dit moet een van de mooiste jaargangen zijn!”. Deze verbluffende wijn van Artadi scoorde 99/100 Parker-punten: “Deze Viña El Pison toonde een hemelse jaargang. De wijn is levendig in de mond en heeft een open karakter met veel expressie en schoonheid.” Daarnaast beschrijven ze de wijn als: “Het heeft energie en kracht, met kalkachtige mineralen, sober en finesse.”
 
Juan Carlos López de Lacalle ontwikkelde zijn passie voor wijn en wijnbouw al op jonge leeftijd. Vaak vergezelde hij zijn grootvader tijdens de oogst in Rioja, waardoor hij het belang begreep van toewijding aan gedetailleerd, delicaat hard werken dat nodig is om uitstekende wijnen te produceren. Over deze jaargang zei de wijnmaker zelf: “De jaargang 2016 is een zeer, zeer goed jaar en compleet in balans, wat transparante, volle en zeer fruitrijke wijnen oplevert. Kortom, ik zou graag iedereen uitnodigen om te genieten van Viña El Pison 2016 van Artadi.”
Lees meer

/blog/c942926b043ea3ba5151834c9ce159ce.jpgVanaf vandaag ligt SENS magazine nr. 14 in alle winkels van Wijnkoperij De Gouden Ton. SENS nr. 14 staat in het teken van PASSIE: waar het hart van overloopt. Lees over Laurent Brusset, de kroonprins van Cairanne en het 40-jarig bestaan van Sandrone!

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 29
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen