Bron: lindenhoff.nl

Fonseca - BIN No. 27 Finest Reserve Port

Prachtige, diepe en donkere robijnrode kleur. Volop zuiver en rijp fruit in de neus, voornamelijk kersen en zwarte en blauwe bessen, tegen een achtergrond van specerijen (pepertje!), zoethout en gerookte zwarte thee. In de mond fris en elegant in de aanzet, intens fruitig, diep, complex en mondvullend, rijk en fluwelig, met een lange, weelderige finale.
Bekijk de wijn - € 17,50

 

Vial-Magnères - Banyuls Rimage

Fascinerend expressief, volop zondoorstoofd rijp fruit met een hint van koffie, cacao en specerijen op de achtergrond. In de mond zeer geconcentreerd, mondvullend en krachtig, zeer zoet en fruitig, lange afdronk met een aangenaam bittertje na.
Bekijk de wijn - € 24,95

Ingrediënten

  • 160 g eidooier
  • 750 ml slagroom
  • 200 ml crème crue
  • 250 g duindoornbessen
  • 1/2 vanillestokje
  • 150 g pure chocolade, in stukken
  • 100 g kristalsuiker
  • Poedersuiker
  • Optioneel: koekjes om erbij te serveren

Bekijk en bestel deze ingrediënten bij:

Recept

  1. Verwarm de eidooier, kristalsuiker en slagroom au bain-marie tot een temperatuur van 82°C, blijf roeren met een garde. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot deze gesmolten is. Giet het chocolademengsel in dessertglazen of een glazen schaal, dek af met folie en laat een nacht opstijven in de koelkast.
  2. Schraap met een mesje de zaadjes uit het vanillestokje en meng door de crème crue.
  3. Mix de duindoornbessen in een blender tot een gladde saus. Voeg naar smaak een paar eetlepels poedersuiker toe, en eventueel een scheutje water. De saus moet een dikke consistentie hebben.
  4. Garneer de glazen met een ruime lepel vanille crème crue en de duindoornbessensaus. Strooi er eventueel een beetje poedersuiker over en serveer met een koekje.

Alle recepten