Bron: I Love Food & Wine

Twee klassiekers in één: de smaken van Schwarzwälder kirschtorte in een tiramisu. Heel gemakkelijk te maken en absoluut een groot succes!

Fonseca’s Guimaraens Ruby

Een Ruby port past perfect bij dit gerecht met chocolade en rood fruit. De port heeft subtiele smaken van frambozen en krachtige rijpe smaken in de afdronk.
Bestel de wijn - € 12,50

Wirra Wirra Vineyards - Mrs. Wigley Moscato 0,5l

Deze friszoete Moscato is de perfecte combinatie met chocola en frambozen! De Moscato heeft frisse aroma’s van kersen en aardbeien en is licht mousserend!
Bestel de wijn - € 11,75

 

Alle wijnen

Ingrediënten

  • 500 g kersen (diepvries)
  • 250 gram frambozen (diepvries)
  • 65 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren, gesplitst
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram chocoladecake, in blokjes
  • 1/4 l slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Recept

Laat de kersen en frambozen ontdooien. Doe de frambozen in een pan met de basterdsuiker en 1 eetlepel water. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en druk de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen (frambozensiroop).

Klop de eiwitten tot ze zachte pieken hebben. Zet even apart. Doe de eidooiers, mascarpone, basterdsuiker en vanille in een kom en klop (dezelfde gardes, zonder af te wassen!) ca. 3 minuten met de mixer tot het dik en romig is. Schep door de stijfgeslagen eiwitten.

Leg 1/3 deel van de cakeblokjes op de bodem van een glazen schaal. Besprenkel met 1/3 van de frambozensiroop. Verdeel daar de helft van de mascarponemix over en vervolgens de helft van de kersen. Verdeel hierover nog 1/3 deel van de cake, 1/3 deel frambozensiroop en de rest van de mascarpone. Verdeel hier de rest van de kersen over, de laatste cakeblokjes en tot slot de laatste frambozensiroop. Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast.

Klop de slagroom met de suiker vlak voor het serveren tot zachte pieken. Verdeel over de tiramisu. Zeef de cacao erover heen.

Alle recepten