Bron: lindenhoff.nl

CORETTE - Roussanne Marsanne Limited Edition

Bekijk de wijn - € 9,95

 

Wieninger - Bisamberg Gemischter Satz

Helder, flonkerend strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoenschil, rijpe peer, kruisbes, papaja en iets van tabak. In het smaakpalet tonen van grapefruit, geel steenfruit, gedroogde vruchten en een duidelijke mineralige toets, die gepaard gaan met een intense afdronk met fijne zuren.
Bekijk de wijn - € 19,95

Les Héritiers du Comte Lafon - Milly-Lamartine

Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, wilde witte rozen, appelbloesem, gele pruimen en iets van hooi. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit, rijpe golden delicious en een licht mineralige toets, die gepaard gaan met een lange afdronk met fraaie zuren.
Bekijk de wijn - € 23,75

 

Ingrediënten

 • 12 st coquilles
 • 500 gr cavolo nero
 • 1 potje bloemkool pickles
 • 3 st topinambour
 • 1 st bloemkool
 • 1 bos bladpeterselie
 • 300 ml slagroom (ongezoet)
 • 200 ml melk
 • 100 gr boerenroomboter neutraal
 • 500 ml zonnebloemolie

Bekijk en bestel deze ingrediënten bij:

Recept

 1. Maak de bloemkool schoon, voeg de bloemkool met slagroom en melk en klein beetje boter in een passende pan en breng voorzichtig aan de kook. Haal na 6 minuten rustig koken 6 mooie roosjes uit het vocht en laat de rest doorkoken.
 2. Laat de roosjes (een beetje) afkoelen, snijd in plakjes van ongeveer 4 millimeter dik en bak deze in een boter mooi licht bruin aan beide kanten. Leg ze op keukenpapier en houd warm.
 3. Haal de gekookte bloemkool uit de pan met een zeef en bewaar het kookvocht. Doe de bloemkool in een blender en begin deze fijn te draaien. Voeg daarbij geleidelijk het vocht toe tot de crème van bloemkool mooi glad is maar niet te dun. Breng op smaak met peper en zout. Tip: mocht de crème toch te dun zijn geworden, hang de crème dan even in een schone doek uit om er vocht uit te halen.
 4. Was en pluk de bladpeterselie en droog deze in een oven op 90 graden celsius tot hij helemaal gedroogd is. Maal de peterselie fijn in de blender en haal door een zeef om de grove stukken eruit te halen. Maal de gedroogde peterselie in een schone koffiemolen of blender en draai fijn tot poeder en zeef uit om de groven stukje er uit te halen
 5. Verhit de zonnebloemolie tot 150 graden celsius. Was de topinambour grondig en maak er dunne plakjes van op de mandoline of snijd met een mes. Was de plakjes en droog ze goed met een droge doek. Frituur ze rustig, niet te veel tegelijk, tot ze mooi goudgeel van kleur zijn. Leg de plakjes op een stuk keukenpapier en zout ze direct. Bewaar ze eventueel in een afsluitbare doos tot ze nodig zijn
 6. Verhit de olie nu tot 175 graden celsius. Rits de cavolo nero van de steel af, was en droog de bladeren goed. Pas bij het frituren van de cavolo nero goed op want het kan flink spetteren. Tip: houd een keukendoek bij de hand om het spetteren een beetje af te schermen bij het frituren. Haal de cavolo nero direct uit de olie wanneer deze donkerder van kleur wordt, laat de bladeren op keukenpapier laten uitlekken en strooi er wat zout overheen.
 7. Leg de coquilles op een stukje keukenpapier, smeer in met olijfolie en zout lichtjes. Bak/schroei de coquilles aan beide kant dicht in een pan en laat op een rooster rusten.
 8. Maak een mooie basis van de bloemkoolcrème op een bord en leg hier per persoon 3 coquilles in. Steek de gebakken bloemkoolroosjes en de bloemkoolpickles hier mooi omheen. Drapeer de gefrituurde cavolo nero en topinambour chips er langs. Strooi de peterselie poeder mooi over hele gerecht.

Alle recepten