Een cruise in de Middellandse Zee met exclusieve bezoeken aan gerenommeerde wijnhuizen...

Als liefhebber van goede wijnen en heerlijke gerechten is deze cruise culinair bij uitstek geschikt voor u! Deze wijncruise vindt plaats aan boord van het elegante en luxe cruiseschip Marina van Oceania Cruises, onder de professionele begeleiding van Clara Gruben van cruisespecialist Private Dock C en vinoloog Bert Schram.

Route Cruise Culinair

Een aanrader voor de echte levensgenieters!

Rederij: Oceania Cruises - Marina
Reisperiode: 5 t/m 15 oktober 2016

Na Lissabon, waar onze reis zal starten, brengen we een bezoek aan het gezellige havenstadje Cadiz, eveneens een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Jerez de la Frontera. De volgende dag rijden we richting Cordoba, om een bezoek te brengen aan het wijnhuis Toro Albála in Aguilar de la Frontera. Deze Bodega wordt gerekend tot de top-100 gouden wijnbedrijven van Spanje.

Een dag later zijn we in Alicante. Ook hier staat een culinaire excursie op het programma, namelijk een bezoek aan Bodegas y Viñedos Artadi, waar bijzondere kwaliteitswijnen worden geproduceerd. Op de donkere kalkhoudende bodem gedijt de monastrell druif onder extreme temperatuurverschillen met net voldoende neerslag. De wijnen hebben een authentiek, mediterraan karakter.

Vervolgens zijn we een dag op het zonnige eiland Mallorca, waar we van een heerlijke vrije vakantiedag kunnen genieten.

In Barcelona bezoeken we de Cava-producent: Pere Ventura. Het was de overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse Cava, gemaakt volgens de Méthode Traditionelle (dezelfde methode als in de Champagne streek).

Onze reis gaat verder naar Marseille, waar we kennismaken met de fantastische Provence rosé's van Saint André de Figuière. Na deze hoogtepunten genieten we weer van een vrije vakantiedag in Monte Carlo.

In het pittoreske Portofino maken we vervolgens een kookworkshop mee. De volgende dag ligt ons varende hotel in Livorno en brengen we een bezoek aan het Toscaanse Gaiole in Chianti, waar we het kwaliteitswijnhuis Badia a Coltibuono zullen bezoeken.

Onze culinaire reis eindigt in Rome, waar we toestemming hebben weten te krijgen om de Bramate trappen en de Niccoline kapel van het Vaticaan te bezoeken. Uiteraard sluiten we af met een Italiaanse lunch.

Tijdens de culinaire excursies zijn steeds lokale lunches inbegrepen, veelal bij de wijnboeren zelf. Aan boord en tijdens de excursies verzorgt vinoloog Bert Schram toelichtingen en lezingen en tevens zullen we in het culinaire theater van het schip een kookworkshop van de chef krijgen.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie