Het zonnige landschap, de geur van lavendel die je tegemoet komt als je door de streek rijdt, de wijngaarden en de prachtige natuur - wie wel eens in de Provence is geweest, weet hoe prachtig het er is. Domaine de Jale voldoet volledig aan dit plaatje. Het landgoed is gelegen tussen Vidauban en La Garde-Freinet, een charmant Provençaals dorp met uitzicht op het bos van Maures en de Golf van Saint-Tropez.

Lange geschiedenis

De geschiedenis van Domaine de Jale gaat terug naar 1790, toen het nog te boek stond onder de naam “Les Fenouils” vernoemd naar de toenmalige eigenaren. De naam is veranderd naar Domaine de Jale toen François Seminel het in 1999 overnam. Inmiddels zorgen zijn dochters, Anne en Marie, voor het reilen en zeilen van het wijndomein.

“La lutte raisonnée” ofwel boerenverstand

Op Domaine de Jale werken de dames met groot respect voor het terroir en de omgeving. Ze werken volgens de “la lutte raisonnée”-methode, een methode die veel overeenkomsten heeft met de biologische aanpak, maar niet aan wettelijke regels is onderworpen. Het komt eigenlijk neer op ‘je boerenverstand gebruiken’ waarbij chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum worden beperkt, maar wel ingezet kunnen worden als dat nodig is.

Kwaliteit staat voorop

De kwaliteit van de wijnen is het resultaat van het doordachte werk in de wijngaard en de wijnkelder. “Onze beste beloning is het plezier dat u van onze wijnen krijgt." Maar daar maken wij ons geen zorgen over. Met een glas rosé van Domaine de Jale haal je de zomer in huis.

Domaine De Jale - Les Fenouils (€ 14,95)

Helder licht meloen roze van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, wilde rozen en subtiel wat Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe aalbessen, iets van wilde frambozen en een hint van verveine, die worden gevolgd door een fris sappige afdronk met fraaie zuren.

Domaine De Jale - La Moure (€ 16,95)

Licht rozenblaadjes rood van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, papaya, rode bessen, gedroogde rozenblaadjes en een subtiele kruidigheid. In het smaakpalet tonen van limoenschil, klein rood fruit en een hint van kardemom, die worden gevolgd door een lange intense afdronk met fraaie zuren.