Bron: lindenhoff.nl

La Hitaire - Jardin d'Hiver Côtes de Gascogne

Heldere diep strogele kleur. In de neus aroma’s van citroenschil, abrikozen, gekonfijt fruit, verse toast en vanille. In het smaakpalet tonen van limoen, rijp tropisch fruit, honing, geroosterde amandelen en subtiel wat specerijen, die gepaard gaan met een rijke afdronk met nerveuze zuren.
Bekijk de wijn - € 12,95

 

Château Climens - Papillon de Sauternes

Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citroen, gekonfijte mandarijn, ananas, botrytis en subtiel wat brioche. In het smaakpalet tonen van limoenschil, zoet rijp tropisch fruit, honing, bitterkoekjes en iets van kruidnagel en vanille, die in de elegant zoete afdronk begeleid worden door frisse zuren.
Bekijk de wijn - € 25,00

Vial-Magnères - Banyuls Blanc Rivage

zeer geconcentreerd, expressieve neus van geel fruit en mineraliteit. Op de tong zuiver, zoet, gul, verleidelijk fruitig, mondvullend, vettig en warm tot de laatste slok. Goede lengte.
Bekijk de wijn - € 27,50

 

Ingrediënten

  • 1 Doyenne du Comice peer
  • 50 g boerenroomboter, in blokjes
  • 1 handje walnoten, fijngehakt
  • 100 ml crème cru
  • 4 vellen bladerdeeg, ontdooid (of een rol gekoelde bladerdeeg)
  • 1 handje bloem voor het werkblad en om uit te rollen
  • 100 g rietsuiker + 2 eetlepels
  • 1 eetl. Specerijen mix of kaneelpoeder
  • Snufje grof zeezout

Bekijk en bestel deze ingrediënten bij:

Benodigdheden

  • Ronde taartvorm met lage rand of tarte tatinvorm, ca. 28cm, ingevet met boter
  • Deegroller
  • Pan met dikke bodem
  • Houten lepel
  • Bord ter grootte van de taartvorm

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de peer in de lengte open, verwijder het klokhuis en snijd dunne schijfjes van de peer. Zet apart.
  3. Leg de vier vellen bladerdeeg in een vierkant overlappend op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het bladerdeeg uit en snijd het deeg met een mesje ter grootte van de taartvorm. Leg het bladerdeeg op een met bloem bestrooide theedoek en prik enkele keren in met een vork.
  4. Strooi twee eetlepels suiker op de ingevette taartvorm en leg de perenschijfjes er in een waaiervorm in. Maak twee ringen: een grote ring met de langere schijfjes en een kleinere ring met de kortere stukken.
  5. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem zonder te roeren, op middelhoog vuur tot er bubbels ontstaan. Neem van het vuur, voeg direct de boter en een snuf zeezout toe en laat smelten. Roer met een houten lepel door en giet het mengsel over de peren. Strooi de specerijen erover.
  6. Leg het bladerdeeg voorzichtig over de peren en vouw de rand in de vorm. Bak ca. 20-25 minuten totdat het deeg knapperig goudbruin is. Haal uit de oven, laat ca. 5 minuten afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en draai hem met een soepele beweging op. Wees voorzichtig met de hete karamel.
  7. Strooi de walnoten en een theelepel specerijen over de tarte tatin. Schep met een lepel wat crème crue in het midden van de tarte. Serveer warm.

Alle recepten