Vanuit de eenvoudige doch sfeervolle bistro kijken we naar buiten naar de witte deken en gaan er lekker voor zitten... De patron brengt de menukaart die heerlijk overzichtelijk is met 4 voorgerechten, 4 hoofdgerechten, 4 desserts en uiteraard een “menu du jour”. Onder het genot van een verkwikkende Crémant de Bourgogne bekijken we de menukaart en de wijnkaart. Die laatste beslaat een 8-tal wijnen per wit en rood en enkel hoger geclassificeerde wijnen uit de Bordeaux en Bourgogne. Overzichtelijk en altijd wat lekkers voor de liefhebber. Buiten de kaart om enkele “Vins de promotion”.

De keuze is snel gemaakt en we besluiten in ieder geval te kiezen voor de 28 dagen gerijpte entrecôte. Als voorgerecht een klassieke uiensoep en paté de Normandie met gekonfijte uitjes en brioche. Puur, rijk en geen poespas. De entrecôte is van een zachtheid en malsheid die je nog zelden tegenkomt. Heerlijke Bearnaisesaus en krokant gebakken frietjes er bij en op verzoek een royale portie linzen. Eenvoud op zijn best. Daarbij om het helemaal tot een feestje te maken een fles Chasse Spleen 2007. Een ondergewaardeerde Cru Bourgeois uit Moulis grofweg gelegen tussen St. Julien en Margaux. Daar waar 2007 geen groot jaar was en de wijnen relatief licht en snel drinkbaar zijn, is de Chasse Spleen, zeker na de karaf gezien te hebben, een heerlijk glas voor bij de eenvoudige en smaakvolle gerechten van deze geweldige Bistro. Frankrijk op zijn best….maar dan in Amersfoort op het mooie Hof.

De enthousiaste Patrons van Jean et Alleman, Maarten en Jan-Hendrik maken er een echt feestje van biologische ingrediënten. Hier heerst kwaliteit en alle tijd voor de gasten. Je bent hier dan ook niet snel weg. Een fijn adres en een verrijking in het royale Amersfoortse culinaire leven. Gezelligheid, puurheid en aandacht voor de gast.

Vive Jean et Alleman!

www.jeanetalleman.nl  

Tekst: Arjan Rietveld, Wijnkoperij De Gouden Ton Amersfoort