Bron: I Love Food & Wine

Deze klassieker ‘Garnalencocktail met grapefruit‘ blijft een van mijn favorieten. De frisse grapefruit vormt een perfecte tegenhanger van de hartige garnalen en romige cocktail-whiskysaus. Ik geef er mijn eigen twist aan door wat fijngehakte stemgember door de saus te roeren. Dat geeft net even iets zoets in de achtergrond.

Pere Ventura - Cava - Primer Brut Reserva

Sprankelende cava past perfect bij deze garnalencocktail met grapefruit. De wijn heeft fris sappige aroma’s van citrusfruit wat goed samengaat met de frisse grapefruit.
Bekijk de wijn - € 9,95

Felines Jourdan - Sauvignon Blanc

Frisse Sauvignon Blanc met typische aroma’s van grapefruit en kruisbessen. Past goed bij dit gerecht door de zilte smaak van de hollandse garnalen.
Bekijk de wijn - € 7,75

 

Alle wijnen

Ingrediënten

  • 2 grote rode grapefruits
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 4 bolletjes stemgember
  • 1 kropsla of 1 zakje botersla
  • 5 eetlepels slagroom
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 2½ eetlepels tomatenketchup
  • 2½ eetlepels whisky
  • versgemalen peper
  • worcestershiresauce

Recept

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Spoel de garnalen af in een zeef onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Snijd de gember heel fijn. Haal het lichtgroene hart uit de kropsla en verdeel het in losse blaadjes.

Klop de slagroom stijf. Schep de mayonaise, tomatenketchup en whisky erdoor. Breng op smaak met peper en enkele druppels worcesterhiresauce. Roer de gember erdoor.

Houd 1/4 van de garnalen en grapefruit apart. Verdeel de sla en de rest van de garnalen en grapefruit over 8 wijde glazen. Schenk de cocktailsaus erover. Garneer met de achtergehouden grapefruit en garnalen.

Alle recepten