Dit recept 'Gasconne-hamburger met rode-uiencompote en buikspek van Baambrugs big', is aangeleverd door de Lindenhoff.

De Lindenhoff in Baambrugge werkt zo nauw mogelijk samen met de natuur. Dit betekent, dat zij zo duurzaam mogelijk produceren, met respect voor de loop der seizoenen en aandacht voor plant en dier. Dit geldt ook voor de boeren, telers en producenten waar mee wordt samengewerkt. De producten worden geselecteerd op hun authentiek smaak, zoals de natuur die bedoelt heeft.

Wirra Wirra - Original Blend Grenache Shiraz

Wirra Wirra Vineyards - Original Blend Grenache Shiraz

Wijnkoperij De Gouden Ton Oosterhout

Fast food versus slow food. Massawijn of het ware ambacht aka slow wine aka the original stuff. De ware smaken dus! Hier een makkelijke en (h)eerlijke combi. Zoals de Australiërs het zeggen: “Come on mate, get that burger on the barbie and pour me some decent wine.” Donker fruit, spicy en een snufje houtskoolgeur van de BBQ. Bloody good wine!
Bekijk deze wijn - € 17,50

Weingut Heinrich - Red

Weingut Heinrich - Red

Wijnkoperij De Gouden Ton Amsterdam Centrum

Bij deze heerlijke hamburger past een smakelijke, maar niet te zware rode wijn zoals de Oostenrijkse Red van Heinrich. Een mooie blend van zweigelt en blaufränkisch met een beetje st. laurent; hoe Oostenrijks wil je het hebben? Een elegante, karaktervolle wijn vol rijp zwart fruit als kersen en bramen. En met een verleidelijke, zachte, fijne en kruidige ondertoon.
Bekijk deze wijn - € 12,50

Condado de Haza - Crianza

Alejandro Fernández - Condado de Haza Crianza

Wijnkoperij De Gouden Ton Willemstad

Zo’n smakelijke hamburger is heel welkom op z’n tijd. Met vrienden rond de Green Egg genieten van wat komen gaat, omgeven door heerlijke geuren. En in je hand een glas Tempranillo, 18 maanden gerijpt op Amerikaans getoast eikenhout, rond en zwoel van de aardbeien- en kersentonen. Iets gekoeld, dat mag het hele jaar door.
Bekijk deze wijn - € 19,95

 

Alle wijnen

Ingrediënten

  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 1 takje verse tijm
  • 4 Gasconne-hamburgers (150 g)
  • 4 plakken buikspek van Baambrugs big, gesneden
  • 4 eetl. mayonaise
  • 50 g rucola
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 4 eetl. balsamico-azijn
  • 2 eetl. suiker
  • 4 hamburgerbroodjes, gehalveerd en kort geroosterd

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien met het tijmtakje op laag vuur een paar minuten aan. Voeg de azijn en suiker toe en roer door. Laat de uien ongeveer 30 minuten op een laag vuur staan tot ze kleverig en goudbruin zijn. Verwijder het tijmtakje en laat de uiencompote afkoelen.

Verhit een grillpan of barbecue en bak de hamburgers in ongeveer 6 minuten op een hoog vuur rondom goudbruin. Bak het buikspek knapperig. Bestrijk de binnenkant van de broodjes met mayonaise en serveer met rucola, een hamburger, ontbijtspek en de uiencompote.

Alle recepten