Bron: lindenhoff.nl

CORETTE - Pinot Noir

Drink deze Pinot Noir licht gekoeld bij dit voorjaarsgerecht met witte asperges en lamspastrami. De wijn zit vol fruitaroma's zoals kersen en aardbeien, en heeft een lichte zuurgraad.
Bekijk de wijn - € 8,95

Progetto Lageder - Riff Merlot Cabernet

Deze lichtvoetige rode wijn is een goede begeleider van de asperges met lamspastrami. De wijn heeft aroma's van bramen en een lichte kruidigheid in de afdronk.
Bekijk de wijn - € 10,95

Steenberg - Sphynx Chardonnay

Deze Sphynx Chardonnay heeft aroma's van vanille, boter en verse brioche, door de vergisting op eikenhouten vaten. Dit is een goede combinatie met deze asperges met bechamelsaus..
Bekijk de wijn - € 14,95

 

Alle wijnen

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges, geschild en stugge onderkant verwijderd
  • 40 g boerenboter
  • 350 ml melk
  • 1 Sorrento citroen
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 g oude boerenkaas, geraspt
  • handje bieslook, fijngehakt
  • 100 g lamspastrami
  • 40 g bloem
  • handje broodkruimels

Bekijk en bestel deze ingrediënten bij:

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de asperges in een grote pan in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en bak ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de melk langzaam toe, en roer ondertussen met een garde goed door tot een gladde saus. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en roer totdat de saus een romige, ietwat dikke consistentie heeft.
  3. Haal de pan van het vuur, rasp er wat citroenschil boven, en voeg 1-2 eetl. citroensap toe. Roer 2/3 van de kaas en de bieslook erdoor. Proef de saus en voeg eventueel nog wat citroen of zout en peper toe.
  4. Leg de asperges in een ovenschaal, verdeel de lamspastrami erover en giet de bechamelsaus eroverheen. Bestrooi met de overgebleven kaas en broodkruimels en zet ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kaas en broodkruimels goudbruin en knapperig zijn.
  5. Bestrooi met wat extra geraspte citroenschil en bieslook en serveer.

Tip: lekker met een groene salade en knapperig stokbrood om te dippen

Alle recepten