Ingrediënten

Porties: 4

125 gr boter 
1 reep (100 g) pure chocolade van goede kwaliteit 
2 eieren 
2 eierdooiers 
4 eetlepels suiker 
2 theelepels witte bloem 
Frambozen en munt ter decoratie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min › Bereiding: 8min › Klaar in: 28 min.

De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.
4 soufflé schaaltjes met boter invetten en met bloem bestrooien.
Au bain-marie boter en chocolade verhitten tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is.
In een aparte kom met een staafmixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een lichtgekleurde, dikke massa mengen.
Terwijl u de eieren en suiker klopt, langzaam de chocolademix erbij schenken en vervolgens met een paar slagen de bloem grof met de ingrediënten vermengen.
Het beslag over de 4 soufflé schaaltjes verdelen en 6-7 minuten bakken. De cakejes blijven in het midden vrij zacht.
De soufflé schaaltjes omgekeerd op een presenteerschaal leggen, 15 seconden laten staan en vervolgens de cakejes uit de schaaltjes halen.
Direct serveren, eventueel met verse room en frambozen en munt ter decoratie.

Een heerlijke wijn om te combineren bij dit overheerlijke Valentijnsrecept is de Toro Albalà Don PX Gran Reserva 1983