Bron: lindenhoff.nl

Heerlijk als voorgerecht. Deze pittig gemarineerde kabeljauw wordt geserveerd met een avocado mayonaise en salade.

Casa Ferreirinha - Planalto

Perfecte begeleider door de frisse tonen van citrus en peer. Dit gaat perfect samen met de frisse marinade met citroen en sinaasappelsap.
Bekijk de wijn - € 9,95

Matetic - Corralillo Sauvignon blanc

Perfect bij de kabeljauw met de frisse marinade van citroen en sinaasappelsap.
Bekijk de wijn - € 10,95

Steenberg  - Rattlesnake Sauvignon Blanc

Perfect bij de kabeljauw met de frisse marinade van citroen en sinaasappelsap.
Bekijk de wijn - € 14,95

 

Alle wijnen

Ingrediënten

  • 1 sjalot, in stukken
  • 1/2 rode peper, in stukken
  • 1 teentje knoflook, in stukken
  • 1 cm verse gember, in stukken
  • Handje verse koriander
  • 400 g verse kabeljauw (of een andere stevige witvis), in blokjes
  • 1 avocado, gehalveerd
  • 2 eetl. Lindenhoff mayonaise
  • Handje veldsla
  • 80 ml citroensap
  • 125 ml sinaasappelsap

Bereidingswijze

Mix in een blender de sjalot, rode peper, knoflook, gember en koriander steeltjes met het citroensap en sinaasappelsap tot een zogenaamde ‘tijgermelk’. Breng op smaak met zout en peper, schenk over de kabeljauw, roer goed door en laat 10 minuten marineren. Meng ondertussen in een blender de avocado met de mayonaise en breng op smaak met de zout en peper. Serveer de ceviche met wat veldsla en de avocado mayonaise.

Alle recepten