Geen tijd of zin om te koken? Marleen kookt graag voor je! De maaltijden van Marleen Kookt zijn gezond met veel groenten en alles wordt gemaakt zonder conserveringsmiddelen. Naast vlees en vis kun je iedere dag kiezen voor een vegetarisch gerecht, één keer per week voor een veganistisch gerecht en diverse gerechten speciaal voor kinderen. Dagelijks vers bereid met veel liefde, tijd en aandacht en bezorgd op een tijdstip dat jou uitkomt in Amsterdam, Amstelveen, Badhoevedorp, Diemen en Ouderkerk aan de Amstel.

Voor de kerstdagen heeft Marleen een speciaal kerstmenu samengesteld. De wijn-spijs suggesties zijn door onze eigen Jaap voorgesteld (mocht je hier vragen over hebben, kun je met hem chatten via de chatfunctie rechtsonderaan de pagina).

Per gerecht heeft Jaap 3 wijnen voorgesteld, voor ieder budget wat wils.

KERSTMENU VAN MARLEEN KOOKT


VOORGERECHT VIS

TARTAAR VAN GEROOKTE ZALM MET MIERIKSWORTEL CRÈME EN TOAST

Wijnsuggesties van Jaap:

1. ILauri, LUME Trebbiano d'Abruzzo € 7,95
Deze frisse en stuivende Trebbiano geeft mooie ondersteuning aan het wat vette zalm.
2. Domaine Félines Jourdan, Picpoul de Pinet € 9,95
Picpoul is een klassieke begeleider van gerookte vis en heeft voldoende pit voor de mierikswortel.
3. Weingut Heinrich, Naked White € 14,95
Natuurwijn met veel fruit. Fijne blend van Oostenrijkse druivenrassen.

 

VOORGERECHT VEGETARISCH

TARTAAR VAN GEROOKTE RODE BIET MET MIERIKSWORTEL CRÈME EN TOAST

Wijnsuggesties van Jaap:

1. ILauri, TAVO Pinot grigio € 7,95
De pinot grigio van Ilauri is ongecompliceerd en erg fijn voor bij de biet. 
2. Villa Wolf - Ernst Loosen, Rosé Pinot Noir € 9,50
Rosé van Pinot Noir uit Pfalz is misschien wel de meest passende combi voor dit gerecht. Frisse en fruitige ondersteuning. 
3. Alois Lageder, Alto Adige Pinot Grigio € 16,95
Pinot Grigio met wat meer intense kleur. Biodynamisch geteelde druiven en een erg mooi glas. 

 

***

 

HOOFDGERECHT VLEES

HERTENSTOOF, POMME DUCHESSE, GEPOFTE APPEL, HONING, PASTINAAK, BOSPEEN EN AMANDEL SPRUITJES

Wijnsuggesties van Jaap:

1. ILauri, BAJO Montepulciano d'Abruzzo € 8,95
Soepel en zwoel met veel fruit. Perfecte begeleider van de stoof. 
2. ILauri, Le Pinciaie Montepulciano d'Abruzzo € 11,95
Ietsjes houtlagering tilt deze wijn naar een hoger plan. Zwart fruit en laurier. Heerlijke wijn. 
3. Badia a Coltibuono, Chianti Classico Roberto Stucchi € 15,25
Klassieke Chianti die prachtig elegant is. Mooie combinatie!

 

HOOFDGERECHT VEGETARISCH

BOSPADDENSTOELEN STOOF, POMME DUCHESSE, GEPOFTE APPEL, HONING, PASTINAAK, BOSPEEN EN AMANDEL SPRUITJES

Wijnsuggesties van Jaap:

1. CORETTE, Pinot Noir Vin de France € 8,95
Wat lichter rood uit de Languedoc voor de paddestoelen. Met veel kersenfruit een heerlijke begeleider van de aardse paddo's.
2. Villa Wolf - Ernst Loosen, Pinot Noir € 9,50
Pinot of eigenlijk Spatburgunder uit Pfalz. Strak en fris maar toch dat zwoele karakter in de smaak. 
3. Shelter Winery, Spätburgunder € 16,50
Verfijnde spatburgunder uit Baden. Net iets warmer en rijker in de neus en smaak. 

 

***

 

NAGERECHT

BLOEDSINAASAPPEL AMANDEL CAKE MET KARDEMOM CRÈME EN PISTACHE

Wijnsuggesties van Jaap:

1. Wirra Wirra Vineyards, Mrs. Wigley Moscato € 11,75
Speelse moscato die iedereen verleidt. De kleur doet al bloedsinaasappel vermoeden. Een kleine sprankeling. 
2. Cantina Gorgo, Moscato Rosa di Monte Torre 0,5 liter € 14,95
Zoete en sappige moscato rosa die naadloos aansluit op de cake met kardemom.
3. Vietti, Moscato d'Asti Cascinetta € 19,95
Klassieke bubbel bij dit dessert. Lekker verfrissend!