Aan de keuze van wijnen voor de KLM World Business Class Selectie gaat een strenge selectie vooraf. In drie proefrondes bepaalt een streng, maar rechtvaardig panel welke wijnen het best presteren in de combinatie smaak, balans en levendigheid. Geen wonder dat deze vijf paradepaardjes unaniem werden gekozen.

Matetic Corralillo Sauvignon Blanc

Matetic, Corralillo Sauvignon Blanc

Niet ver van de oceaan, in de zonnige Chileense San Antoniovallei, heeft de familie Matetic een indrukwekkend wijndomein gecreëerd waar alpaca’s, kippen en ganzen door de wijngaarden lopen als onderdeel van de duurzame visie van het bedrijf. Deze levendige Corralillo Sauvignon Blanc is een perfect voorbeeld van de kwaliteit van Matetic en is fris, sappig en kruidig.
Bekijk de wijn - € 10,95

ENATE, Chardonnay ‘234’

ENATE, Chardonnay ‘234’

De druiven voor deze Spaanse Chardonnay komen uit het zonnige klimaat van Somontano (Noord-Spanje), dat gekenmerkt wordt door enorme verschillen tussen dag- en nachttemperaturen. Dat geeft de wijn intense aroma’s, met nuances van appel, perzik, wilde venkel en exotische vruchten.
Bekijk de wijn - € 11,95

Steenberg, Stately Cabernet Sauvignon - Shiraz

Steenberg, Stately Cabernet Sauvignon - Shiraz

Steenberg heeft een indrukwekkende geschiedenis als een van de allereerste en waarschijnlijk het oudste nog bestaande wijngoed van Zuid-Afrika. Catharina Ras was de eerste eigenaresse van Steenberg Farm. Zij vertrok verkleed als man per schip vanaf de Baltische kust naar Kaap de Goede Hoop. In 1682 kreeg zij toestemming om de boerderij Swaaneweide te bouwen. Deze wijn is net zo indrukwekkend, met aroma’s van leer, anijs, versgemalen zwarte peper, zwarte bessen en moerbeien.
Bekijk de wijn - € 14,75

Famille Perrin, Côtes du Rhône Réserve Rouge

Famille Perrin, Côtes du Rhône Réserve Rouge

Famille Perrin is de merknaam die de derde en vierde generatie van Perrin-wijnmakers gebruiken. De huidige generatie heeft door het verfijnen van hun nieuwe manier van denken een waar kwaliteitsbolwerk opgebouwd. De wijnen hebben een duidelijke identiteit en puurheid. Deze Réserve heeft aroma’s van zeer rijp roodzwart fruit en peper, die worden gevolgd door een goede afdronk met soepele tannines.
Bekijk de wijn - € 12,50

Villa Wolf, Pinot Noir

Villa Wolf, Pinot Noir

Deze Pinot Noir heeft een medium body met weelderig, zacht rood fruit en een levendig frisse zuurgraad. De smaakstructuur wordt extra verrijkt door de subtiele kruidige houtinvloed met een aangename aardse toon. Dit maakt het een karakteristiek glas dat culinair breed inzetbaar is.
Bekijk de wijn - € 9,50