Kwarteleitjes met radijsjes en kruidenzout
Bron: lindenhoff.nl
Deze kwarteleitjes en radijsjes met kruidenzout zijn een eenvoudig en verassend voor- of bijgerecht! Varieer erop los met verschillende soorten verse, gedroogde kruiden of geraspte citroenschil.
![]() |
Progetto Lageder - Riff Pinot GrigioDe Riff Pinot Grigio is een elegante wijn met een uitgesproken smaak van appel en perzik, en een sappige afdronk. Dit past perfect bij deze kwarteleitjes en fris-pittige radijsjes. |
![]() |
La Hitaire - Les Tours Côtes de GascogneDit gerecht met kwarteleitjes en radijsjes heeft een niet te complexe begeleidende wijn nodig, zoals deze Côte de Gascogne. De wijn smaakt naar groene appel en tropisch fruit. |
![]() |
Portal da Calcada - Vinho VerdeBij de kwarteleitjes en radijsjes past een lichtvoetige witte wijn, zoals deze Vinho Verde uit het noorden van Portugal. De wijn heeft frisse zuren en intens fruitige smaken. |
Ingrediënten
- 10 kwarteleitjes
- Bosje radijs
- 50 g grof zeezout
- 50 g verse kruiden (bijvoorbeeld bieslook, basilicum, peterselie en kervel)
- 1 knapperig brood, in plakken
- Olijfolie van goede kwaliteit
Bekijk en bestel deze ingrediënten bij:
Recept
Kook de kwarteleitjes in circa 3 minuten halfzacht. Maal de kruiden fijn in een keukenmachine en vermeng ze met het zeezout. Was de radijsjes en laat ze uitlekken. Leg de kwarteleitjes en radijsjes op een snijplank en serveer met de kruidenzout, knapperig brood en olijfolie om te dippen.
Post Comments