Bron: lindenhoff.nl

Deze kwarteleitjes en radijsjes met kruidenzout zijn een eenvoudig en verassend voor- of bijgerecht! Varieer erop los met verschillende soorten verse, gedroogde kruiden of geraspte citroenschil.

Progetto Lageder - Riff Pinot Grigio

De Riff Pinot Grigio is een elegante wijn met een uitgesproken smaak van appel en perzik, en een sappige afdronk. Dit past perfect bij deze kwarteleitjes en fris-pittige radijsjes.
Bekijk de wijn - € 9,99

La Hitaire - Les Tours Côtes de Gascogne

Dit gerecht met kwarteleitjes en radijsjes heeft een niet te complexe begeleidende wijn nodig, zoals deze Côte de Gascogne. De wijn smaakt naar groene appel en tropisch fruit.
Bekijk de wijn - € 7,95

Portal da Calcada - Vinho Verde

Bij de kwarteleitjes en radijsjes past een lichtvoetige witte wijn, zoals deze Vinho Verde uit het noorden van Portugal. De wijn heeft frisse zuren en intens fruitige smaken.
Bekijk de wijn - € 8,95

 

Alle wijnen

Ingrediënten

  • 10 kwarteleitjes
  • Bosje radijs
  • 50 g grof zeezout
  • 50 g verse kruiden (bijvoorbeeld bieslook, basilicum, peterselie en kervel)
  • 1 knapperig brood, in plakken
  • Olijfolie van goede kwaliteit

Bekijk en bestel deze ingrediënten bij:

Recept

Kook de kwarteleitjes in circa 3 minuten halfzacht. Maal de kruiden fijn in een keukenmachine en vermeng ze met het zeezout. Was de radijsjes en laat ze uitlekken. Leg de kwarteleitjes en radijsjes op een snijplank en  serveer met de kruidenzout, knapperig brood en olijfolie om te dippen.

Alle recepten