Wijngaarden Alois Lageder

Al bijna 200 jaar is de naam ‘Alois Lageder’ een bekende naam in de wijnwereld. Momenteel wordt het bedrijf gerund door vader Alois en zoon Alois Clemens Lageder, de 5de en 6de generatie.

Alois Lageder en Alois Clemens Lageder

BIODYNAMISCHE WIJNBOUW

Lageder staat synoniem voor de hoogste kwaliteitsstandaard in wijnbouw en vinificiatie. De 55 hectare wijgaarden, gelegen in Alto Adige in Noord Italië (ook wel bekend als Zuid-Tirol), worden onderhouden op basis van biodynamische principes.

Deze principes vloeien voort uit de antroposofische filosofie, een visie die aan het begin van de 20ste eeuw werd ontwikkeld door de Oostenrijkse fiolosoof Rudolf Steiner. In plaats van chemicaliën (zoals herbiciden en insecticiden) wordt er gebruik gemaakt van biodynamische preparaten en homeopathische infusies. Daarnaast wordt de biodiversiteit bevorderd door het zaaien van bodembedekkers en het planten van struiken, het introduceren van dieren in de wijngaard en het bemesten van de grond met compost. Al deze maatregelen leiden tot een verbeterde bodemkwaliteit en vruchtbaarheid van de wijnstokken.

Geiten en overige dieren in de wijngaarden van Alois Lageder

MAAK KENNIS MET DE PINOT GRIGIO’S VAN ALOIS LAGEDER

We willen graag een aantal wijnen van Alois Lageder uitlichten, allemaal gemaakt van de pinot grigio druif, maar op verschillende manieren geproduceerd. Deze wijnen zijn t/m 2 augustus met korting te bestellen.

De ‘RIFF’ Pinot Grigio delle Venezie 

Van € 9,95 per fles, voor € 8,99 per fles

Vinificatie
Vergist in RVS tanks, daarna 4 maanden opgevoed op eigen fijn bezinksel.

Culinair Advies
Heerlijk bij een licht voorgerecht, zoals kwarteleitjes met radijsjes en kruidenzout.

   

De Alto Adige Pinot Grigio 

Van € 16,95 per fles, voor € 14,95 per fles

Vinificatie
Vergist in RVS tanks, daarna 4 maanden opgevoed op eigen fijn bezinksel.

Culinair Advies
Voorgerechten met (wit)vlees of vis, schaal-/schelpdieren en zeevis, patés en terrines, gevogelte, wit vlees en paddestoelen.

   

De Porer Pinot Grigio 

Van € 22,95 per fles, voor € 19,95 per fles

Vinificatie
80% van de wijn wordt vergist en op zijn eigen fijn bezinksel gehouden in RVS tanks. Daarna wordt de jonge wijn 6 maanden op grote vaten van Slavonisch hout opgevoed. De resterende 20% wordt vergist en opgevoed in barriques van Frans eikenhout. 

Culinair Advies
Voorgerechten, patés en terrines, koud vlees, zeevis, schelp-/schaaldieren, wit vlees en gevogelte.