Lageder - bijzondere biodynamische wijnen
Al bijna 200 jaar is de naam ‘Alois Lageder’ een bekende naam in de wijnwereld. Momenteel wordt het bedrijf gerund door vader Alois en zoon Alois Clemens Lageder, de 5de en 6de generatie.
BIODYNAMISCHE WIJNBOUW
Lageder staat synoniem voor de hoogste kwaliteitsstandaard in wijnbouw en vinificiatie. De 55 hectare wijgaarden, gelegen in Alto Adige in Noord Italië (ook wel bekend als Zuid-Tirol), worden onderhouden op basis van biodynamische principes.
Deze principes vloeien voort uit de antroposofische filosofie, een visie die aan het begin van de 20ste eeuw werd ontwikkeld door de Oostenrijkse fiolosoof Rudolf Steiner. In plaats van chemicaliën (zoals herbiciden en insecticiden) wordt er gebruik gemaakt van biodynamische preparaten en homeopathische infusies. Daarnaast wordt de biodiversiteit bevorderd door het zaaien van bodembedekkers en het planten van struiken, het introduceren van dieren in de wijngaard en het bemesten van de grond met compost. Al deze maatregelen leiden tot een verbeterde bodemkwaliteit en vruchtbaarheid van de wijnstokken.
MAAK KENNIS MET DE PINOT GRIGIO’S VAN ALOIS LAGEDER
We willen graag een aantal wijnen van Alois Lageder uitlichten, allemaal gemaakt van de pinot grigio druif, maar op verschillende manieren geproduceerd. Deze wijnen zijn t/m 2 augustus met korting te bestellen.
![]() |
De ‘RIFF’ Pinot Grigio delle VenezieVan € 9,95 per fles, voor € 8,99 per fles Vinificatie Culinair Advies |
![]() |
De Alto Adige Pinot GrigioVan € 16,95 per fles, voor € 14,95 per fles Vinificatie Culinair Advies |
![]() |
De Porer Pinot GrigioVan € 22,95 per fles, voor € 19,95 per fles Vinificatie Culinair Advies |
Post Comments