Bron: lindenhoff.nl

Perrin - Ventoux Rouge

Alledaagse wijn, boordevol rood en zwart fruit en een lichte kruidigheid, gaat goed samen met deze lamskoteletten. Tip: gril de koteletten op de barbecue en schenk de wijn licht gekoeld!
Bekijk de wijn - € 11,75

Casarena - Malbec 505

De lamskoteletten hebben een intense wijn als tegenhanger nodig. Deze Argentijnse Malbec is hier een voorbeeld van, met intense smaken van rijp zwart fruit en een hint van vanille.
Bekijk de wijn - € 7,75

Masseria Li Veli - Primonero Negroamaro IGT Salento

Deze Primonero is een zwoele en rijke wijn met smaken van rijp fruit en een milde afdronk. Dit gaat perfect samen met de in honing en tijm gemarineerde lamskoteletten.
Bekijk de wijn - € 14,95

 

Alle wijnen

Ingrediënten

  • 4 Kamper lamszadelkoteletten
  • Takje verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 bosjes groene asperges, onderkant verwijderd
  • 1 Sorrento citroen
  • 2 eetl. honing
  • Grof zeezout en versgemalen peper
  • Olijfolie van goede kwaliteit

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie

Bekijk en bestel deze ingrediënten bij:

Recept

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Maak ondertussen een marinade van de honing, 2 eetl. olijfolie, tijm, zeezout en peper.
  3. Bestrijk de lamszadelkoteletten rondom met de marinade.
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  5. Grill de lamszadelkoteletten in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin en rosé.
  6. Haal de koteletten uit de pan, wikkel ze in met aluminiumfolie en laat ze even rusten.
  7. Veeg de grillpan schoon en zet weer op het vuur.
  8. Grill de asperges ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  9. Meng in een kommetje 3 eetl. olijfolie met een scheutje citroensap en zeezout en sprenkel over de asperges.
  10. Rasp eventueel nog wat citroenschil over de asperges en lamskoteletten voor een fris accent.

Tip: lekker met gebakken aardappeltjes of knapperig stokbrood!

Alle recepten