Casa Ferreirinha is hét huis dat de echtheid, uitmuntendheid en de ware smaak van Douro-wijnen vertegenwoordigt. Met deze Callabriga 2016 laat het Portugese wijnhuis dit opnieuw zien. Robert Parker beloonde de wijn met 91/100 punten: “Dit was volgens wijnmaker Luís Sottomayor een koel jaar. Dat proef je. De wijn is elegant en fris, met brutale smaken en een lange finish. Ik hou van de intensiteit en de smaak. Een prachtige wijn, die makkelijk drinkt en goed gepaard gaat met eten.”

Alexandra Adler, brandmanager, beschrijft de wijn: “De wijn is gemaakt van touriga nacional, touriga franca en tinta roriz. Deze wijn heeft een speciale ‘twist’ doordat we hem op nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout en gebruikt Frans eikenhout opvoeden.” Ze is, net als haar collega’s, trots: “We hopen dat je van de wijn geniet bij het eten of op zichzelf. Drink hem zoals jij wilt. Cheers!”

bron: Robert Parker

Casa Ferreirinha

Het wijnhuis is het erfgoed van A.A. Ferreira en een van de historische wijnhuizen uit Porto/Douro, dat al handel dreef in 1751 en waarvan dona Antónia Ferreira in de 19e eeuw het gezicht werd. Zij was een echte onderneemster, charismatisch en met visie. Zij creëerde nieuwe mogelijkheden met de terrasgewijze wijngaarden, verbeterde de oude wijnranken en zorgde voor scholen, kinderopvang en ziekenhuizen voor de werknemers. De groei en ontwikkeling van Casa Ferreirinha hangt samen met een voorbeeldige en creatieve manier van wijnbouw en wijn maken, vanaf 1979 vanaf het estate Quinta da Leda en al jaren onder leiding van wijnmaker Luís Sottomayor.

Casa Ferreirinha - Callabriga Douro Red

Diep intens robijn/paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van bramen, zwarte pruimen, ceder, dennenhars en vers geroosterde koffiebonen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, cacao, kruidnagel, kokos en verse toast, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde tannines en fraaie zuren.
Bekijk de wijn - € 22,95