Dag 1: Julio Bastias

Matetic - EQ Syrah 2013

“Het paradepaardje van deze Rhône-druif is de EQ Syrah 2013.” Dat schreef Robert Parker over de wijn van Julio Bastias, de wijnmaker. Daarnaast gaf deze wijnkenner de wijn 93 van de 100 Parker-punten. Een score waar de wijnmaker van Matetic ongelofelijk trots op is.

Lees hier het hele verhaal van Julio


 

Dag 2: Florent Baumard

Domaine des Baumard - Savennières Clos du Papillon 2015

Een familiebedrijf in hart en nieren. Opnieuw blijkt dit, wanneer Florent Baumard vertelt over zijn wijn die verscheen in de Wine Spectator: “Grote dank aan mijn familie en aan mijn team. Dankzij hun werk en steun hebben wij deze award ontvangen. We zijn er erg blij mee.” Wine Spectator beloont het harde werken van zijn team met 94 van de 100 punten voor de Savennières Clos du Papillon 2015.

Lees hier het hele verhaal van Florent


 

Dag 3: Matthieu Perrin

Château de Beaucastel - Coudoulet de Beaucastel Rouge 2015

“Eeuwenlang een van de beste Côtes du Rhône-wijnen op de markt.” Dat schrijft Robert Parker over de Coudoulet de Beaucastel Rouge van Château de Beaucastel, de wijn van Matthieu Perrin. Matthieu is trots en dat is niet voor niets. De wijn krijgt 92 van de 100 punten van Robert Parker. 

Lees hier het hele verhaal van Matthieu


 

Dag 4: Andi Weigand

Weingut Weigand - Der Wilde Wild Wild White Trocken 2016

Met de ervaring van zijn vader en zijn eigen ideeënrijke visie produceerde Andi Weigand deze expressieve Der Wilde Wild Wild White Trocken. Op zijn jonge leeftijd is Andi al zelfbewust, een echte vrijdenker en heeft hij een passie voor het maken van goede wijnen. Niet voor niets beloont Perswijn deze mentaliteit met 4 van de 5 punten.

Lees hier het hele verhaal van Andi


 

Dag 5: Lorenza Sebasti

Castello di Ama - San Lorenzo Chianti Classico 2014

Volgens Robert Parker is San Lorenzo Chianti Classico 2014  een pronkwijn en daar is Lorenza Sebasti trots op. De eigenaresse van Castello di Ama zegt zelf over haar wijn: “Alle elementen zijn perfect in balans.” Robert Parker waardeert haar San Lorenzo Chianti Classico met 93+ van de 100 punten.

Lees hier het hele verhaal van Lorenza


 

Dag 6: Emilio Rodriguez

Terras Gauda - O Rosal Etiqueta Negra 2015

De lente van 2015 bleek de warmste te zijn in 25 jaar. De hoge temperaturen en het droge weer resulteerden in een eerdere ontwikkeling van de wijnstokken, dus een vroege oogst. De regen aan het begin van september hielp de druiven op het juiste moment om een uitstekende rijping af te ronden. Daardoor kreeg de most een fijn suikergehalte en ontstond de juiste hoeveelheid appelzuur in deze goed gestructureerde wijn. Niet voor niets kreeg O Rosal Etiqueta Negra 2015 91 van de 100 Robert Parker-punten!

Lees het hele verhaal van Emilio


 

Dag 7: Nigel Greening

Felton Road - Bannockburn Pinot Noir 2016

Deze score van Robert Parker komt eigenlijk niet meer als een verrassing. De internationale pers zegt het al jaren: de wijnen van Felton Road zijn van een hoog tot zeer hoog niveau en mogen gerekend worden tot het beste wat de wereld te bieden heeft aan Chardonnay en Pinot Noir. Met trots vertelt Nigel Greening: “Het is biologisch-dynamisch, veganistisch en uit Bannockburn. Wat wil je nog meer?” Robert Parker waardeert zijn Bannockburn Pinot Noir met 92 van de 100 punten.

Lees hier het hele verhaal van Nigel