Weingut Weigand - Der Wilde Wild Wild White Trocken 2016

Met de ervaring van zijn vader en zijn eigen ideeënrijke visie produceerde Andi Weigand deze expressieve Der Wilde Wild Wild White Trocken. Op zijn jonge leeftijd is Andi al zelfbewust, een echte vrijdenker en heeft hij een passie voor het maken van goede wijnen. Niet voor niets beloont Perswijn deze mentaliteit met 4 van de 5 punten. 

“Drink hem met vrienden en met plezier. Dat is de manier waarop wij wijn willen maken”, vertelt Andi Weigand, terwijl hij midden in de wijngaarden staat. Hij is trots op de bijzondere score die hij ontvangt voor zijn wijn: “We worden er blij van. Dank je wel!” De 4 van de 5 punten ontvangt Andi niet zomaar. “Fris, expressief, perzik en peper. Veel sap, mooi droog en een notige afdronk”, luidt de smakelijke wijnbeschrijving van Perswijn.

Perswijn Der Wilde Wild Wild White Trocken 2016
Bron: Perswijn

Weingut Weigand

Het wijngebied Franken heeft niet bepaald de reputatie dynamisch te zijn; het is eerder nogal ingeslapen. Belangrijke reden daarvoor is dat er zeer veel kleine wijnbouwbedrijven zijn en dat twee derde van de totale wijnproductie van coöperaties komt. Dus het overgrote deel van de wijnboeren is niet verantwoordelijk voor eigen productie en voelt geen noodzaak om te innoveren of experimenteren. Wanneer er zich dan toch een wijnmaker aandient met een nieuwe visie is dat in Franken meteen schrikken. Andi Weigand van Weingut Weigand in Iphofen hoort tot de nieuwe lichting jonge wijnmakers met moderne ideeën en plannen. In 2013 kreeg Andi van zijn vader de vrije hand om op het familiewijngoed van 5,8 hectare zijn vernieuwende ideeën te combineren met de kennis die hij opdeed tijdens zijn studie oenologie. Dat betekent dat er meer werk in de wijngaarden plaatsvindt, zoals extra snoeien om lagere opbrengsten te krijgen, geen gebruik van onkruidverdelgers meer en met de hand oogsten.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt een korte koude inweking plaats, waarna de druiven geperst worden. Dan volgt de spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks, waarin de wijn zonder overgestoken te worden op zijn fijne ‘lie’ rijpt. In het vroege voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften. Weingut Weigand is sinds kort bezig met de overgang naar (gecertificeerd) organisch telen.

Weingut Weigand - Der Wilde Wild Wild White Trocken 2016

Weingut Weigand - Der Wilde Wild Wild White Trocken 2016

Druivenras: Bacchus, Müller-Thurgau
Smaaktype: Droog, elegant, fruitig en verfrissend.

4/5 Perswijn-punten:
“Fris, expressief, perzik en peper. Veel sap, mooi droog en een notige afdronk”.
Bekijk deze wijn