Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. Ze scoorden 93/100 Decanter-punten voor hun Minervois Les Fontanilles Minervois 2016! Decanter schreef: “In deze wijn, van oude wijnstokken, domineert syrah. De cuvée is sappig en verleidelijk, met pepers, roodfruit, mineralen en kruiden, ondersteund door frisse zuren en soepele tannines. Rijk en toch levendig.” 
 
Anne Gros presenteert ons trots de wijn, waarmee zij deze hoge punten heeft behaald: “We hebben vier druivenrassen in deze cuvée verwerkt: cinsault, carignan, grenache en syrah. De syrah en carignan worden in eikenhouten vaten opgevoed. De combinatie van de druiven levert een gebalanceerde wijn op.”

bron: Decanter

Domaine Anne Gros & Jean Paul Tollot

De wijnen van Anne Gros en Jean-Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, overtuigend en zeer goed gemaakt. Het gebruik van oeroude wijnstokken geeft deze wijnen een ongekende dimensie. Deze wijnen moet je proeven: je bent meteen verkocht. Echt heerlijk!

Anne Gros & Jean Paul Tollot - Les Fontanilles

Diepe rode kleur. Klassieke Minervois blend, waarbij de druivenrassen elkaar perfect aanvullen. Fris in aanzet, rijp en fruitig op de tong, extra verfijnd door de opvoeding op hout van de carignan en syrah druiven.
Bekijk de wijn - € 22,95