Generaties lang streeft de familie naar het behouden en het overbrengen van de waarden die al eeuwen stand hebben gehouden: het cultiveren van excellente wijnen, extra verfijnde olijfolie, etenswaren, cultuur en schoonheid. Dit bewezen ze bij Robert Parker, die de Chianti Classico 2016 beoordeelde met 90/100 punten!

Deze boordeling ging gepaard met een fantastische uitleg: “Deze Chianti Classico 2016 is een geweldige wijn en misschien wel de beste jaargang tot nu toe gemaakt. De wijn heeft een medium donkere kleur met mooie lagen van wilde kersen, aalbes en milde specerijen. Badia a Coltibuono doet altijd geweldig werk, waarbij ze het koele en wilde karakter van Gaiole in Chianti tot uiting brengen.”

bron: Robert Parker

Badia a Coltibuono

Het wijnhuis staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder, waar de vinificatie geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen!

Badia a Coltibuono - Chianti Classico

Volle robijnrode kleur. Breed aromatisch palet met nuances van irissen, viooltjes, frisse zwarte kersen, tabak en zwarte peper. Strakke aanzet, met een goed evenwicht tussen fruit, alcohol, zuur en tannines. Veel sap en frisheid in de mond, gevolgd door een volle, warme en persistente smaak, met aroma’s van rood fruit, leer en gebrande koffie, afgesloten door elegante minerale tonen.
Bekijk de wijn - € 22,50