olivares

In 1930 raakte Pascual Olivares Fernandez ervan overtuigd dat Monastrell, de originele variëteit van de regio, in staat was om onderscheidende wijnen te produceren die het karakter van de regio zouden weergeven. Hij begon met het produceren van kleine hoeveelheden wijn en dat was de geboorte van Bodegas Olivares.

De 275 hectare wijngaarden liggen op een uniek terroir; zanderig met een hoog percentage kalk waar de Monastrell goed op gedijd. Het gebied staat bekend om zijn plotselinge weersinvloeden en de wijngaarden liggen op een hoogte van 825 meter. Van de 275 hectare bestaat 110 hectare uit oude niet-geënte en originele Monastrell wijnstokken die de druiven het onderscheidende karakter geven. 

Panarroz

Bodegas Olivares - Panarroz
65% Monastrell, 20% Garnacha, 15% Syrah
Fermentatie vindt plaats in roestvrij stalen tanks. Deze jonge wijn is typisch Mediterraans en heeft een grote hoeveelheid aroma’s van pruimen en donker fruit, naast wat tonen van specerijen en peper in de geur. Een veelzijdige wijn met een zijdezachte structuur. Perfect om te combineren met gegrild vlees.

Tinto

Bodegas Olivares - Tinto
75% Monsatrell, 15% Garnacha, 10% Syrah 
Olivares Tinto is een fruitige rode wijn met in de geur aroma’s van donkere bessen en kersen. In de smaak heeft de wijn, naast het zoete fruit  wat tonen van peper en een aangename zuurgraad. Mooie combinatie bij diverse gerechten met vis en vlees, bij pasta en belegen kazen.

Dulce

Bodegas Olivares - Dulce
100% Monastrell 
De ultieme uiting van de druif Monast
rell, met enorme concentratie, balans en vasthoudendheid. De wijn is gemaakt van laat geoogste en deels ingedroogde druiven en heeft 2 jaar geouderd op fles. Het is een levendige zoete rode wijn uit de regio Jumilla met in de geur en smaak aroma’s van vijgen en divers rijp fruit. Past perfect bij allerlei desserts, en het beste bij desserts met chocolade. Maar voor het contrast ook zeer geschikt bij blauwe en belegen kazen.

 

>> Bekijk de wijnen hier <<