Nieuw in ons assortiment: Miraval

Wij verwelkomen graag de wijnen van Miraval tot ons assortiment. Miraval is een schitterend wijndomein in de Provence, waar Famille Perrin en Brad Pitt wijnen produceren die al jaren hoog scoren bij wijncritici.

Het historische landgoed Miraval is een magische plek. Het beschikt over een eigen vallei, die zich van oost naar west uitstrekt over een lengte van 4 kilometer. Miraval ligt bij het dorp Correns, zo’n 75 kilometer ten oosten van Aix-en-Provence, en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de dertiende eeuw, toen kloosterlingen hier wijn maakten. Het domein bestaat uit een gebied van 600 hectare met daarin tuinen, olijfgaarden, bospercelen en biologisch bewerkte wijngaarden. Het beslaat daarmee niet alleen het hele dal, maar ligt ook in twee appellations: Côtes de Provence en Coteaux Varois en Provence.

KLIK HIER OM DE WIJNEN TE BESTELLEN

Relatief koel klimaat

De omstandigheden op Miraval zijn perfect voor wijnbouw. De wijngaarden hebben goed drainerende bodems die bestaan uit een mengsel van klei en kalksteen. En ook al zit je hier in het hete, droge zuiden van Frankrijk, het klimaat rond Miraval is relatief koel. De wijngaarden, in smalle terrassen tegen de hellingen aangelegd, liggen op 350 meter hoogte. Daardoor profiteren de druivenstokken overdag van het zonlicht en ’s nachts van de koele lucht die het dal instroomt. Dit verschil in dag- en nachttemperatuur bevordert de ontwikkeling van zuren en aroma’s in de druiven.

Er staan typisch Zuid-Franse druivenrassen aangeplant als grenache, syrah, cinsault, grenache blanc en rolle. Hiervan maakt Famille Perrin – van wie de wijnen eveneens door Résidence Wijnen worden geïmporteerd – de beroemde Miraval rosé en een aantal witte wijnen, gebotteld in de herkenbare, stijlvolle fles.

Wijnen met complexiteit

De wijnen van Miraval staan bekend om hun complexiteit en prachtige balans tussen frisheid, sap en body. Dat resultaat wordt bereikt door een uiterst zorgvuldige behandeling in wijngaard en wijnkelder. Marc en Pierre Perrin zoeken bij uitbreiding van de wijngaarden vooral naar percelen met veel kalksteen; een steensoort die volgens hen het verschil bepaalt tussen wijn ‘met alleen maar fruit en wijn met serieuze complexiteit’. De druiven, die uitsluitend ’s ochtends vroeg worden geoogst zodat ze koel blijven, worden in hypermoderne kelders tot wijn verwerkt, waarbij de rosé bijvoorbeeld deels op rvs en deels op vat wordt gemaakt.

Sterrencast

Miraval is niet alleen bekend om zijn topwijnen, maar ook om zijn fameuze eigenaars, zoals jazzlegende Jacques Loussier en natuurlijk Brad Pitt. Deze laatste werkt hard aan de restauratie van het enorme landgoed en betrok Marc en Pierre Perrin bij de druiventeelt en het wijnmaken, om het wijnbedrijf naar een hoger plan te tillen.

Wijnen

Miraval Côtes de Provence rosé

Miraval - Miraval Provence Rosé

De pas vrijgegeven nieuwe jaargang Miraval rosé 2017 is een uitzonderlijk goed jaar, met – ondanks 30% minder opbrengst – een oogst van hoge kwaliteit. Voor deze jaargang werd de nieuwe kelder op Miraval in gebruik genomen; de druiven worden nu volledig op het domein zelf gevinifieerd. Het resultaat is een heerlijk expressieve en elegante wijn.

Bekijk deze wijn

 

Miraval Côtes Varois blanc

Miraval - Miraval Coteaux Varois Blanc

Jonge en frisse witte wijn. De geur is fris en verfijnd, met intens aromatische en complexe tonen van witte bloemen, citrusvruchten, venkel en zoethout. In de mond heerlijk rijp fruit en de voor Miraval kenmerkende frisheid. De wijn heeft tonen van gele pruim, sappig wit fruit en de kenmerkende ziltige afdronk.

Bekijk deze wijn

 

Miraval Côtes de Provence blanc

Miraval - Miraval Cotes de Provence Blanc

Vol aromatische witte wijn. Bleekgouden kleur met groene schittering. De geur is complex, met tonen van bloemen, wit fruit (limoen, perzik) en zoete specerijen, met een rokerige, mineraal accent. In de mond vallen de balans en harmonie op. De volle en tegelijk frisse smaken worden gevolgd door een mooie, elegante afdronk.

Bekijk deze wijn